Kıdem Tazminatı Düzenlemesi Bekliyor

3 Mayıs 2014 11:44

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı konusunun tarafların uzlaşamaması nedeniyle rafta beklediğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı konusunu taraflarla uzlaşamadıkları için rafta beklettiklerini söyledi.

Çelik, "Bu, birey olarak işçinin kazanımları açısından çok önemlidir. Hangi açıdan bakarsanız bakın mevcut sistemi sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır.

Yüz işçiden 90’ının yararlanmakta zorlandığı bir tazminat, tazminat değil. Bunu artık konfederasyon başkanlarının tabanlarıyla görüşmesi gerekiyor. 12 milyon işçinin yararlanma imkanı varken, biz neden 1 yıl çalışma süresini getirip, 12 ay çalışmasına rağmen bu işçinin tazminattan yoksun bırakılmasına seyirci kalalım? İşçilerin ciddi hak kaybına uğramasına seyirci kalmamak gerektiği düşüncesindeyiz" ifadelerine yer verdi.

TAŞERON İŞÇİLERLE İLGİLİ ÇALIŞMA BİTTİ

Taşeron işçilerle ilgili çalışmayı tamamladıklarına işaret eden Çelik, kamu kurumlarının tümüyle sendikalarla enine boyuna konuşulduğunu söyledi.

Alt işveren işçisinin olacağını anlatan Çelik, buradaki haksızlıkları, sömürüyü, emeğin israfını ortadan kaldıracak bir yaklaşımın sergilenmesi gerektiğini ifade etti.

 

Bu haber 575 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...