“Bizler de ibadetimizi camilerde rahatça yapmak istiyoruz”

2 Ekim 2012 18:38

Cami ve din görevlileri haftası etkinlikleri kapsamında engelliler Mimar Sinan Camii bahçesinde kahvaltıda bir araya geldiler.

İl müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlikte Vali Memduh Oğuz engellileri yalnız bırakmadı.

Etkinlikte Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı ve İmam-Hatip yaptırma, Yaşatma Derneği Başkanı Ali İhsan Altınok ve din görevlileri de hazır bulundular.

Etkinlik nedeniyle düşüncelerini açıklayan Ortepedik Engelliler Derneği Isparta Şube Başkanı Ramazan Erdoğan ve Türkiye Görme Engellileri Isparta Şube Başkanı Mehmet Ali Özbey; “Bu sene cami ve din görevlileri haftasında ‘Cami ve Engelli’ konusu işlenmekte, bu nedenle öncelikle Diyanet İşleri Başkanlığına teşekkür ediyoruz. Hakikaten bu konu bizim için çok önemli, bizler de normal insanlar gibi camilere rahat ulaşmak ve ibadetimizi camilerde bizler için ayrılan bölümlerde rahatça yapmak istiyoruz. Umarım bu hafta nedeniyle camilere ulaşmadaki engeller ortadan kaldırılır ve rahatça ibadetimizi yapmaya başlarız” dediler.

İL MÜFTÜSÜ AVCI; “İNSAN RUHUYLA İNSANDIR”

Kahvaltıya iştirak eden engellilere teşekkür eden İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı yaptığı konuşmasında; “İnsan, ruhuyla insandır… Beden topraktan gelmiştir ve toprağa geri giderek çürüyecektir. O nedenle beden arızalı da olabilir, bir uzvu da eksik olabilir. Ancak bu insanın eksik olduğu anlamına gelmez, çünkü insan cismiyle değil, ruhuyla insandır” dedi.

VALİ OĞUZ; “ENGELLİLER KOORDİNASYON MERKEZİ KURUYORUZ”

Tek tek engellilerle ilgilenen Vali Memduh Oğuz etkinliği düzenleyen din görevlilerine teşekkür etti.

Cami ve din görevlileri haftası etkinlikleri kapsamında bir araya geldiklerini ifade eden Vali Oğuz; “Diyanet teşkilatımızın, din görevlilerimizin bu işe yoğunlaşması çok güzel, bundan çok büyük memnuniyet duyuyoruz. Bizde bu hafta etkinliklerine bir yenilik yaparak katılıyoruz ve vilayetimizde bir özürlüler koordinasyon merkezi kuruyoruz. Bütün özür gruplarının temsilcilerinin bulunduğu, kendilerinin kamuda ve özel sektörde tüm iş ve işlemlerinin takip edildiği, her türlü yasal desteğin verildiği bir merkez oluşturuyoruz. Tekrar bugünü tertipleyenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber 578 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...