Türk Dünyası Birlik Kurultayı Yapıldı

5 Mayıs 2014 15:55

Süleyman Demirel Üniversitesi Türkçe Topluluğu ve Türk Dünyası Birlik Platformu tarafından II. Türk Dünyası Birlik Kurultayı düzenlendi.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan Türkçe Topluluğu Başkanı Mertcan Arıtürk, II. Türk Dünyası Birlik Kurultayı’na ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Türk Dünyası Birlik Platformu Genel Koordinatörü Dr. Halit Gökalp Küçük ise yoğun uğraşlar sonucu düzenlenen ve Türkiye’nin 19 üniversitesinden katılımcıların bulunduğunu kurultayda, Türk dünyasının genç temsilcilerinin yer aldığını belirterek kurultayın başarılı geçmesini diledi.

Açılış konuşmalarının ardından Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Kürşat Özdaşlı “Sivil Toplum ve Sivil Toplum Kuruluşları”, Yrd. Doç. Dr. Esme Özdaşlı “Ermeni Sorunu ve Tehcir”, Rumeli Balkan Strateji Araştırmaları Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Halit Gökalp Küçük “21. YY’de Balkanların Siyasi Durumu ve Gelecek Stratejisi”, Niğde Üniversitesi Araştırma Görevlisi Turgay Düğen de “ 21. YY’nin Siyasi Durumu ve Gelecek Stratejisi” konulu sunumlarını yaptılar

 

 

Bu haber 675 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...