Piri Reis Hatıraları sergileniyor

5 Mayıs 2014 15:57

Iyaşpark Alışveriş ve Yaşam Merkezinde  ‘Piri Reis Haritaları’ sergisi açıldı. Isparta Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen sergi 02 Mayıs Cuma günü saat 15.00’te Vali Yardımcısı Mestan Deniz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Harita Kadastro ve Mühendisler Odası Antalya Şube Başkanı Veysel Barut ve Oda İl Başkanı Süleyman Gülboy’un katılımlarıyla açıldı.

Türk-Osmanlı denizcisi ve haritacısı Piri Reis’in çizdiği, 30 adet haritanın yer aldığı ve orijinal Kitab-ı Bahriye’deki haritalardan, metinlerden, İstanbul Deniz Müzesi envanterindeki dijitallerden faydalanılarak hazırlanan sergi, 06 Mayıs’a kadar gezilebilecek.

Serginin açılış töreninde bir konuşma yapan Isparta Vali Yardımcısı Mestan Deniz, Piri Reis haritalarının öneminden bahsederek “bu değerli mirası bizlere bırakan çok büyük bir değerimiz olan Piri Reis ve komutanlarını rahmetle anıyorum. Sergiye emek veren tüm arkadaşlarımı kutluyorum. İlimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Diye konuştu.

Daha sonra protokol, 30 adet haritanın ve Piri Reis’in portrelerinin olduğu serginin açılış kurdelesini kesti. Süleyman Gülboy sergiyi gezdirdiği protokol üyelerine haritalarla ilgili bilgi verdi.

Ayrıca Iyaşpark AVM’de yine aynı saatlerde Sidre 2000 Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen ve 55 tablodan oluşan birde resim sergisi açıldı.

 

Bu haber 723 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...