“Özüne sahip çıkan her Türk evladı Türkçüdür”

5 Mayıs 2014 16:02

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın 3 Mayıs Dünya Türkçülük günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Günaydın, "3 Mayıs Dünya Türkçülük Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Türkçülük, Türk milletinin birlik ve bekasını ülküsü kabul eden, yalnızca vatan toprakları içinde değil dünyanın dört bir yanında yaşayan Türklere sahip çıkmayı görev kabul etmiş felsefe ve yaşam tarzıdır.

Binlerce yıllık şanlı bir tarihe sahip olan halkın günüdür. Türkler, yazılı kaynaklarda m.ö. 500lü yıllardan itibaren görünmeye başlamıştır. Bilindiği kadarıyla Türk halkı ata yurttan ayrılışla birlikte geniş bir coğrafyaya sahip olmuş ve bugün doğu Avrupa’dan Çin’e kadar geniş bir alana yayılmıştır. Türk boylarının birçoğunun günümüze uzayan kolları bulunmaktadır. bu toplulukları aynı çatı altında birleştirme ülküsü ne kadar ütopik olursa olsun bu düşüncede olan insanların atmış olduğu adımların kutlandığı gündür 3 mayıs. 1944 yılından itibaren yer etmiştir yaşantımızda. 3 Mayıs’a at gözlüğüyle bakmamak gerekir. Bundan 100 yıl önce yurdumuzu işgal etmeye çalışanların en büyük düşman olarak gördükleri kişi, tüm dünyaya 23 Nisan’ı bıraktı. Bugün o eski düşmanlar bile 23 Nisan’ı coşkuyla kutlamaktadır. Hz. âli’nin güzel bir sözü var “aslını inkâr eden haramzadedir” diye. Aslını inkâr etmeden, ne olduğunu unutmadan “özüne sahip çıkan” her Türk evladı Türkçüdür.

Türkçülüğün asla diğer millet ve toplulukları küçük görmek, onları yok saymak değildir.

"Bir ayrılıkçılık veya bölücülük hiç değildir. Tarihinde şan ve şeref dolu bu milletin diğer milletlere göre kendisini üstün görmesi, töresel ve dini inanışlarımıza göre söz konusu olamaz. Ruhumuza üflenmiş olan yüce dinimizdeki anlayışa göre insanları veya milletleri üstün kılan takva sahibi olmalarıdır. Yalnızca ülkemizde değil diğer Türk devletlerinde de yakın zamanda kutlanmaya başlanan 3 Mayıs Dünya Türkçülük Günü'nün, birlik ve dirlik vesilesi olmasını arzu ediyor, bütün Türklerin Dünya Türkçülük gününü kutluyorum."

 

 

Bu haber 576 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...