Gelendost’ta Elma üreticisi isyanda

2 Ekim 2012 18:44

Gelendost ilçesinde elma hasat dönemi başladı. Ancak, çiftçiler büyük bir umutla hasat yaparken toplanan elmaların para etmemesi ise üreticiyi umutsuzluğa sürükledi. Gelendost’ta zedelenmiş elmasını meyve suyu yapılması için satmak isteyen Suat Ateş isimli üretici elması para etmeyince satmak yerine çöpe döktü.

Yıllık 600 bin ton elma üretimiyle Türkiye’nin en çok elma üreten ili olan Isparta’da çiftçiler zor durumda. Geçmiş yıllarda elmaya ihracat teşviki verilmesine rağmen bu teşvikin bu yıl verilmemesi elma üreticilerini zarar ettiriyor.

ATEŞ; “BİZ BU ELMALARI YETİŞTİRİRKEN

ÇOCUĞUMUZ GİBİ BAKIYORUZ”

Hükümetin elma konusunda ciddi atılımlar yapması gerektiğine değinen Ateş, “Ağaçlarımıza çocuğumuz gibi bakıyoruz. Yıl boyunca bahçemizle ilgileniyoruz. Para döküyoruz, işçi çalıştırıyoruz. Ama elma para etmediği için umduğumuzu bulamıyoruz” dedi.

“ELMAYA VERİLEN ÜCRET KAHVEDE BİR ÇAY PARASI BİLE DEĞİL”

Zedeli elmasının çok az bir para ettiğine değinen Ateş, “Ben bu paraya elmamı satacağıma çöpe dökerim. Verdiğimiz emeğe yazık” diyerek sitem etti. Ateş, elma suyu için toplanan elmalar 30 kuruş edince sinirlendi. Ateş, “Bu ücret kahvelerde çay parası bile değil bende sinirlendim. Bu duruma ve 60 tonluk olan bu ıskartalık elma için topladığım elmayı döküyorum” dedi.

Bu haber 720 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...