‘’Yalvaç’ı Tekin Bayram yüzünden kaybettik’’

5 Mayıs 2014 16:08

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Yalvaç’ı, Tekin Bayram yüzünden kaybettiklerini açıkladı. Bilgiç, ‘’Yüzde 55-60’la çok rahat yürüye yürüye alabileceğimiz bir seçimi Tekin Bayram yüzünden kaybettik. Onun tamamen şahsı ve belediyeciliği sürecinde yaptığı uygulamalar ile AK Partililere karşı ortaya koyduğu tavırlardan dolayı kaybettik’’ dedi.

AK Parti Yalvaç Belediye Başkan Adayı Tekin Bayram, seçimi kendisine partisince destek verilmediği gerekçesiyle kaybettiğini ve Milletvekili Bilgiç’in bu süreçte kendini aday olarak görmek istemediğini yüzüne söylediğini açıklamıştı. Bayram’ın bu açıklamalarına Bilgiç’ten çok sert yanıt geldi.

TEKİN BAYRAM’I CİDDİYE ALMIYORUM

Tekin Bayram’ın bu tür açıklamaları ilk defa değil hep yaptığına dikkat çeken AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, ‘’Ben kendisini ciddiye almıyorum. Tekin Bayram partimizden Belediye Başkan adayı olmuştur. ‘Yüzde 57 oyum vardı, AKP’ye geldim o yüzden seçimi kaybettim. Kazansaydım. 1,5 yıl sonra istifa edecektim, milletvekilliğine adaylığımı koyacaktım’ diyor. O yüzden ciddiye almıyorum’’ dedi. Öte yandan yüzüne kendisinin aday olmasını istemediğini söylediğini ifade eden Bilgiç, şöyle devam etti; ‘’Yani ne dediğini bilmiyor. Biz seçimler yapılmadan önce de aday belli olduktan sonra da anketleri yaptırdık. Hem genel merkez yaptırdı, hem il yaptırdı hem de şahsım adına yaptırdım. Kendisi diyor ki ‘Süreyya Bey adaylığıma karşı çıktığında benim yüzüme söyledi’ diyor. Evet doğru kimsenin arkasından konuşmam.

‘’HERKESİ KUCAKLAYACAK BİR TUTUM İÇİNDE OL DEMEMİZE

RAĞMEN BUNU KENDİNE ANLATAMADIK’’

Ben ona dedim ki ‘Ben senin adaylığına karşıyım. Sen geçtiğimiz 5 yıl içinde AKP’lilere zulüm ettin. Olmayacak şeyleri söyledin. Arkadaşlarınla şiirler yazıp dağıttın. Bundan dolayı size karşı bir tepki var’ dedim. ‘Madem aday oldunuz o zaman başımızın tacısınız’ dedim. ‘Ama tutumlarınızı değiştirmeniz lazım ki toplumu bütününü kucaklayacak duruş sergilemeniz lazım’ dememize rağmen bu süreç içinde kendisine bunu da anlatamadık. Yalvaç’ta hastanenin resmi açış törenini yaptık. Orada çıktı konuşma yaptı. Bir önceki AKP’li belediye başkanımız Yalçın kardeşimizi aldı yerden yere vurdu. Ve Yalçın kardeşimiz Yalvaç’a hizmet etmiştir. En ufak yanlışı olmamıştır. Onun dönemini karalarsınız yine oradaki size oy verecek AK Partililerinin tepkisini çekersiniz. Bu neye benziyor. Kendi ayıbını kendi, yanlışını örtmek adına çıkıp bir insan başkalarını suçlamaya.

‘’ÇOK RAHAT KAZANACAĞIMIZ SEÇİMİ

TEKİN BAYRAM YÜZÜNDEN KAYBETTİK’’

Biz bugüne kadar sustuk. Ağzımızı açmıyorduk ama bundan sonra herkes haddini ve yerini bilecek. Bizim adayımızdı. Biz sustuk ağzımızı açmadık. Maalesef seçimi kaybettik. Yüzde 55-60’la çok rahat yürüye yürüye alabileceğimiz bir seçimi Tekin Bayram yüzünden kaybettik. Onun tamamen şahsı ve belediyeciliği sürecinde yaptığı uygulamalar ile AK Partililere karşı ortaya koyduğu tavırlardan dolayı kaybettik. Ondan sonra çıkıp başkasını suçlama hakkı yok.’’

 

Bu haber 1605 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...