Isparta MÜSİAD Ulaştırma Bakanı Elvan’a rapor sundu

5 Mayıs 2014 16:11

MÜSİAD İl Temsilcisi Selim Mustafa Özkutlu, Isparta-Antalya (Dereboğazı) yolu,  Isparta-Konya yolu, Yalvaç-Çay, Yalvaç-Afyonkarahisar yolu ve SD Organize Sanayi Bölgesi Mania Planı’yla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a rapor sunduklarını ve Bakan Elvan’ın raporu olumlu karşıladığını bildirdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İl Temsilcisi Selim Mustafa Özkutlu, cumartesi günü basın mensuplarıyla bir araya geldi. Özkutlu, düzenlediği toplantıda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’la biraraya geldiklerini ve kendilerine Isparta’nın sorunlarıyla ilgili bir rapor sunduklarını açıkladı. Özkutlu, raporda Isparta-Antalya (Dereboğazı) yolu,  Isparta-Konya yolu, Yalvaç-Çay, Yalvaç-Afyonkarahisar yolu ve SD Organize Sanayi Bölgesi Mania Planı’yla ilgili bilgiler yer aldığını ve Bakan Elvan’ın raporu olumlu karşıladığını dile getirdi. İşte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na sunulan rapor;

ISPARTA-ANTALYA (DEREBOĞAZI) YOLU

12 Haziran 2011 de yapılan Genel Seçimler öncesinde Sayın Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN Isparta mitinginde Isparta - Antalya duble yolunun DEREBOĞAZI’ndan yapılacağı sözünü vermiş idi. Ancak Karayolları Genel Müdürlüğünün yatırım programında Isparta - Antalya duble yolu gözükmemektedir. Sadece 2013 yılı sonlarında Isparta-Ağlasun kavşağı arası12 km, Antalya- Isparta çıkışı Topallı Köyü arasında12 km. olmak üzere24 kmduble yolun ihalesi yapılmış bulunmaktadır. Arada kalan80 km.’ nin akıbeti belli değildir. O nedenle özellikle Batı Anadolu’da komşu illeri ile duble yolla bağlanmayan tek il Isparta’dır. Dereboğazı yolunun duble yol olması halinde Isparta - Antalya arası yaklaşık 40 - 45 dakikaya inecek, böylece ileride Antalya Havalimanının hava trafiği yoğunluğu yükünü hafifletmek için Isparta Havaalanı da daha faydalı hale gelebilecektir. Günümüzde birçok ilde ve ülkede havaalanlarının şehre uzaklıklarının yerine göre 50 - 60 dakika arasında olduğu malumunuzdur.

ISPARTA-KONYA YOLU

Özellikle Türkiye'nin en önemli elma üretim merkezi konumundaki Isparta'nın elma ihracatı Irak ve Suriye'yedir. Son baharda bu yol her zamankinden daha yoğun olarak kullanılmakta çok fazla da kazalara sebep olmaktadır. Batı Anadolu'da sadece Isparta- Konya ve Isparta- Antalya arası bölünmüş yolla ulaşım sağlanmaması çok manidardır. Sayın Başbakanımız seçim mitinglerinde bu yolların mutlaka en kısa zamanda yapılacağı sözünü de vermiş bulunmaktadır.

YALVAÇ-ÇAY, YALVAÇ-AFYONKARAHİSARYOLU

2014 rakamları baz alınırsa 58700 insanın yaşadığı fakat yurt içi ve yurt dışında bulunan mensuplarının yaz aylarında Yalvaç’a dönüp tatillerini geçirmeye geldiklerinde 100.000 civarında bir nüfusa sahip olan bu ilçenin ulaşımı Konya ‘ya185 km, Afyonkarahisar ‘a230 kmve İli olan Isparta ya103 kmkara yolu ile bağlı bulunmaktadır.

Ulaşım genellikle Isparta  - Konya bağlantılı yol ile yapılmaktadır. Senirkent -Uluborlu  Keçiborlu- Dinar ve Afyonkarahisar’a bağlı yol ile Egeye ulaşılmaktadır. Afyonkarahisar ‘a kısa bir bağlantı yolu olarak halen yaz aylarında kullanılan Yalvaç-Sağır-Karamık-Afyonkarahisar yolu ( bir kısmı stabilize bir kısmı da asfalt) kullanılmakta ve çok kısa olan bu yol Yalvaç – Afyonkarahisar arasını93 kmye düşürmektedir. Halen Afyonkarahisar- Ankara ,  Afyonkarahisar-  İstanbul  bağlantılı  seyahatlerde tercih edilen bir yoldur. Özetle; Akdeniz, İç Ege ve İç  Anadolu’nun kesiştiği  bu İlçenin bağlantı noktalarının açılması yaşayan ve yaşayacak olan Yalvaç’lılara büyük bir hizmet olacaktır.

SÜLEYMAN DEMİREL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MANİA PLANI

14/04/1992 tarihinde onaylanan Isparta Süleyman Demirel Hava Limanı mania planına göre bölgemizdeki yapılaşmalarda her hangi bir sıkıntı görülmemektedir. Ancak, 29/12/2011 tarihinde onaylanan Süleyman Demirel Hava Limanı mania planına göre Bölgemizin yüzde 70’ine yakınında yapılaşma yapılamaz duruma gelmiş ve 3.5 metreden daha fazla yüksek bina yapımına izin verilmemektedir.  Gecekondu bile olmayacak bina yüksekliği ile sanayi binasının yapımı mümkün değildir. 1992 mânia planı ile 2011 tarihli mânia planı yükseklik kriterleri arasında 26-30 metreyükseklik farkı bulunmaktadır. Eski mânia kriterlerinin geçerli olması sorunu çözecektir. Bu konunun asıl muhatabı; TC. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı- Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olup Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesinin bu sorunun giderilmesi ile ilin ekonomisine katma değer üretiminde fayda sağlayacağı muhakkak olduğu gibi 2023 hedeflerinin oluşmasına katkı sağlanacaktır. Şeklinde rapor sunulmuştur.’’

Bu haber 723 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...