IYAŞ’tan Milli Sporcumuza büyük destek

6 Mayıs 2014 15:16

IYAŞ Yönetim Kurulu, Ağustos ayında Çin’de yapılacak Gençlik Olimpiyatlarına katılma hakkını kazanan Milli Boksör Sema Çalışkan’ı altınla ödüllendirdi.

IYAŞ Yönetim Kurulu, dün büyük bir başarıya imza atan milli sporcumuz Sema Çalışkan’ı ödüllendirdi. Ödül törenine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol ile çok sayıda davetli katıldı. Törende Milli Boksör Sema Çalışkan’a altın ve başarılarından dolayı çok özel plaket verildi.

IYAŞ ARTIK KULÜPLEŞTİ

Toplantının açış konuşmasını yapan IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol “IYAŞ Gençlik ve Spor Kulübü Derneği 13 Mart 2014 tarihinde kurulmuş, bünyesinde futbol, boks, atletizm, masa tenisi ve fitness branşlarıyla tescilini gerçekleştirmiştir. Sema Çalışkan 11-24 Nisan tarihleri arasında Bulgaristan’da yapılan Gençler Dünya Boks Şampiyonası’nda ülkemizi 75 kiloda gururla temsil ederek ağustos ayında Çin’de yapılacak Gençlik Olimpiyatlarına katılma hakkı kazanmıştır. Bu aynı zamanda bayanlar kategorisinde tarihimizde bir ilktir. Daha önce boksta bayan olarak olimpiyatlara mücadele eden sporcumuz olmamıştır. Sema Çalışkan, bizimle birlikte şimdiye kadar müthiş bir kariyer yapmış, sürekli üstüne katarak başta IYAŞ olmak üzere Isparta’mızı ve ülkemi gururlandırmıştır” dedi.

FİTNESSTE 7 DERECE BİRDEN

Sporcularının şu ana kadar 3 Türkiye Şampiyonluğu, 1 Avrupa Birliği üçüncülüğü ve 1 Dünya üçüncülüğü kazandığını ifade eden Şenol, “10-13 Nisan tarihleri arasında Zonguldak’ta yapılan Fitness Milli Takım Seçmelerinde sporcularımız 2 Türkiye birinciliği, 3 Türkiye ikinciliği 1 Türkiye üçüncülüğü, 1 Türkiye dördüncülüğü kazanarak toplam 7 derece elde etmiş, IYAŞ’ımızı ve Isparta’mızı gururlandırmıştır.

FUTBOLA DA EL ATTILAR

Futbol branşında hocalarımız okullarda 10-11-12 yaş aralığında çalışma yapmaktadır. Seçmeler haziranda olacak. 3 branşta 25’er ve 75 sporcumuz olacaktır. Futbol konusunda çocuklarının yeteneğine inananlar IYAŞ’a başvurabilir” diye konuştu.

TEŞEKKÜRLER IYAŞ

Öte yandan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek ise IYAŞ’ın sponsorluğunun ardından boksta Isparta’da bu dalın doğduğunu belirterek, “Isparta’da IYAŞ gibi kurumların spora yönelmesi bizleri son derece mutlu etmiştir. Sporcumuzu ve antrenörümüzü kutluyorum. Ayrıca IYAŞ Yönetim Kurulu’na da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ÇALIŞKAN VE ANTRENÖRÜ TEŞEKKÜR ETTİ

Milli Boksör Sema Çalışkan da şampiyonadaki rakipleriyle girdiği mücadeleyi anlattı. Oldukça zorlu bir maratonun ardından Gençlik Olimpiyatlarına katılacağı için mutlu olduğunu ifade eden Çalışkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek’e ring sözünü tutuğu için teşekkür etti. Çalışkan, “Katkılarından dolayı da IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol ve yönetim kuruluna teşekkürü bir borç biliyorum” dedi. Diğer taraftan Antrenör Melihşah Sarıca ise IYAŞ’ın spora verdiği desteğin kendilerine mutlu ettiğini belirterek, “Sadece boks değil, diğer dallara da destek verilecek olması en çok bizleri mutlu etti. Desteklerinden dolayı IYAŞ Yönetimi’ne ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek’e teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Bu haber 1018 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...