Talimatı Bolat verdi, Gerginlik sona erdi

6 Mayıs 2014 15:17

İl Özel İdaresi yetkilileri dün kasabadan köye dönüşen Bağıllı’ya giderek araçları almaya çalışmış ancak köy halkı ayaklanarak buna engel olmak istemişti. İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, acil ihtiyaç bulunan araçların köyde kalacağını diğerleri alacaklarını belirtmesi üzerine köyde hayat normale döndü.

Gelendost İlçesine bağlı Bağıllı kasabası son seçimlerde belediyelikten düşmüş ve köy haline dönüşmüştü. Bunun üzerine dün İl Özel İdare yetkilileri belediyeye ait araçları teslim almak için gittiği Bağıllı’da vatandaş engeline takıldı. Köy halkı araçları yetkililere vermek istemeyince gerginlik yaşandı. Çok sayıda vatandaş kapanan belediyenin önünde toplanarak, “Araçlarımızı vermeyiz” diyerek eylem yaptı.

OLAY TATLIYA BAĞLANDI

Bunun üzerine harekete geçen İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, “Gereken talimatı verdim. Orada acil ihtiyaç bulunan kepçe, traktör ve çöp kamyonu gibi araçlar bırakılacak. Geriye kalan araçlar ve ekipman İl Özel idaresi bünyesinde hizmet verecek. Halkımızın tedirgin olmasına gerek yok. Bundan sonra hizmetler 10 kat daha fazla gidecek” dedi.

 

Bu haber 1028 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...