“Anormal bir karar değil”

6 Mayıs 2014 15:22

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Mahalli Çevre Kurulu’nun 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren kömür kullanımı yasaklama kararını değerlendirdi. Alınan kararın anormal olmadığını belirten Günaydın, “Hava kirliliği zaman içerisinde zaten azalacaktı. Bu kararla hızlı azalma elde edilmek isteniyor” diye konuştu.

Mahalli Çevre Kurulu (MÇK) geçtiğimiz günlerde almış olduğu bir kararla 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren Isparta merkezde kömür kullanımını yasaklamıştı. Bu karardan sonra tepkiler de geldi destekler de geldi. Kararın alınmasından sonra görüşü en çok merak edilen isimlerden birisi olan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bir süredir koruduğu sessizliğini gazetemize bozdu.

“ÇÖZÜM İÇİN YÜZDE 100 DEMEK BİZİ ZORLAR”

Çözüm için yüzde 100 yasak demenin kendilerini zorlayacağını bildiren Başkan Günaydın, “Zaman içerisinde çözülmesi biraz daha hızlanmış olur. O açıdan böyle bir kararı anormal kabul etmiyorum. Şuanda bizim bir kömür analiz laboratuvarımız var. Laboratuvarda biz çok titiz kontrol içerisindeyiz. Her gelen kamyon analiz ediliyor. Aynı kişinin kamyonu bin kez de gelse her seferinde kontrol ediliyor. Isparta’da kaliteli kömür kullandırma açısından biz belediye olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz. Biz hava temizliğine aşırı önem veriyoruz” dedi.

“BU KARARLA HAVA KİRLİLİĞİNDE HIZLI AZALMA ELDE EDİLMEK İSTENİYOR”

Öte yandan hava kirliliğinde kömürün en etken maddelerden biri olduğuna dikkat çeken Başkan günaydın, “Bir de yakma olaylarında acemilik olabiliyor. O yüzden laboratuvar bile kursak hava kirliliğini etkileyen birçok unsur var. Hava kirliliği zaman içerisinde yavaş yavaş azalacaktı. Bu kararla hızlı azalma elde edilmek isteniyor. Bu karar kesinlikle Isparta Belediyesi’nin değil. Biz alınan karara göre hareket etmek zorundayız. Valilik ve MÇK bizim üzerimizdedir. Biz onların kararına uymak durumundayız” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 660 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...