“Yeni Kamu Yönetimi” SDÜ’de Ele Alındı

7 Mayıs 2014 15:36

Süleyman Demirel Üniversitesi Politika Tasarım Kulübü tarafından “Yeni Kamu Yönetimi” konulu bir konferans düzenlendi. Hafız İbrahim Demiralay Amfisi’nde gerçekleştirilen konferansı, Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Al verdi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Politika Tasarım Kulübü Başkanı Osman Şen, SDÜ Kamu Yönetimi Bölümü ve Gönen Meslek Yüksek Okulunda kitapları okutulan Prof. Dr. Hamza Al’ı ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirerek etkinliğin verimli geçmesini temenni etti.

 “Kamu yönetimi dediğimiz zaman aklımıza hemen örgütlenme gelir. İnsan fizyolojisi de bir örgütlenmedir, devlet de bir örgütlenmedir. Devletin alt sistemleri olarak en küçük birimleri dahi birer örgütlenmedir. Yeni kamu yönetimini geliştirecek ve bu kamu yönetimini gelecekte uygulayacak olanlar sizlersiniz” diyen Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız da modernitenin öncesi ve sonrasından bahsederek kamu yönetiminin de tıpkı elementler, bileşimler, polimerler gibi örgütlenmesi gerektiğini vurguladı.

Konferansını vermek üzere kürsüye gelen Prof. Dr. Hamza Al da yeni kamu yönetimi hakkında bilgi vererek yönetim anlayışının çağın gereksinimlerine göre gelişim ve değişim gösterdiğini vurguladı. Osmanlı Döneminin yönetim anlayışından da bahseden Al, padişahların savaşta olduğu için ülkenin problemleri ile çok fazla ilgilenemediklerini; bu yüzden de yerinden yöneticilerin daha çok etkili olduğunu söyledi.

Bu haber 906 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...