Tarihi ve Turistik yerleri gezdiler

7 Mayıs 2014 15:42

Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce “ÇOGEP” (Onlara Geleceklerini Hediye Et) isimli proje kapsamında düzenlenen etkinliklere devam ediliyor.

Geçtiğimiz hafta liseler arası futbol turnuvasının başladığı proje kapsamında yapılan futbol müsabakaları tüm hızıyla devam etmekte iken bir başka etkinlik olarak kız öğrencilere yönelik Eğirdir İlçesi Gezi Programı gerçekleştirildi. Program kapsamında ilçenin tarihi ve turistik yerleri ziyaret edildi. 80 kişilik iki ayrı grup halinde Cumartesi ve Pazar günleri yapılan ziyaretlerde ilçenin en önemli tarım ürünü olan elma yetiştiriciliği ile ilgili Meyvecilik Araştırma ve Geliştirme İstasyonu ve meyvelerin depolandığı soğuk hava depoları de öğrencilere gösterildi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanan “Onlara Geleceklerini Hediye Et” isimli proje ile Çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması, toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesi, bu kapsamda kendilerine sosyal ve eğitim desteği sağlanarak topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunulması, kente göçle gelmiş, uyum sağlayamamış veya diğer dezavantajlı toplum kesimlerinin şehir yaşamına dahil edilmesi ve güvenli yaşama dolaylı olarak olumsuz yönde etki eden yoksullukların azaltılması amaçlanmakta.

 Birlikte oldukça eğlenceli saatler geçiren öğrenciler kendilerine eşlik eden polis abi ve ablalarına teşekkür ederek bu tür faaliyetlerin artırılarak devam etmesini istediklerini belirttiler.

 

 

Bu haber 674 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...