Ispartalı Karatecilerden 4 Türkiye Derecesi

7 Mayıs 2014 15:43

Kütahya’da düzenlenen Türkiye Okullararası Küçükler – Yıldızlar Karate Şampiyonası’na 8 sporcu ile katılan Isparta Karate Takımı başarılı maçlar çıkararak, 4 Türkiye Derecesi yaptı.

Türkiye Okullararası Küçükler – Yıldızlar Karate Şampiyonası, 3 – 4 Mayıs’ta Kütahya’da yapıldı. Final müsabakalarına Kata’da 3, Kumite’de 5 olmak üzere toplam 8 sporcuyla katılan Isparta Karate Takımı, heyecanlı maçlar sonucunda 4 Türkiye derecesi yaptı.

Karate İl Temsilcisi Kadir Karakaş, müsabakalar ile ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi; “Bu yıl ilk defa okul sporlarında yarışmalar önce grup daha sonra final müsabakaları olarak düzenlendi. Buna göre gruplarda ilk 4’e giren sporcular finale katılabileceklerdi.

Sporcularımız 15-16 Şubat 2014 tarihinde Uşak’ta yapılan ve 13 ilden 265 sporcunun katıldığı grup müsabakalarında ilk üç dereceye girerek finale katılmaya hak kazanmışlar ve grup müsabakalarında 9 sporcu ile yarışmış, 8 sporcumuz başarılı olmuştu.

Final müsabakalarına Katada 3, Kumitede 5 sporcuyla katıldık.

İlk gün Küçükler Kata Müsabakalarında;

Ayşe Zerda Olgun

Zübeyir Şamil Keskin

Mehmet Kaşıak yarışmışlardır. Ayşe ve Zübeyir ikinci turda elenmişlerdir. Daha yeni olmalarına rağmen gruptan çıkmışlar ve finalde yarıştıkları için sporcularımızı tebrik ediyoruz.

Tecrübeli sporcumuz Mehmet Kaşıak müsabakadan iki gün önce sakatlanmış olmasına rağmen yarışmaları sonuna kadar zorlamıştır. Kendisine teşekkür ediyoruz

4 Mayıs Yıldızlar Kumite müsabakalarında;

Tatamiye ilk Yakaören Ortaokulu öğrencisi Ümran Yelmer çıktı.

Grup finalinde hak ettiğimiz puanları alamadık ve röpresaj maçları sonucunda35 kgTürkiye üçüncüsü olmayı başarmıştır.

Gülcü Ortaokulundan Ece Gökçe40 kgTürkiye üçüncüsü oldu. ITO Şehit Mustafa Gözütok Ortaokulundan Büşranur Söğütçepınar inanılmaz maçlar çıkardı..Çok zorlu bir grubu yenerek finale yükseldi.Final maçı sonucunda45 kgTürkiye ikincisi olmuştur.

Ülkü Ortaokulu öğrencisi Hamza Abacıoğlu, Isparta’nın45 kggururu... Onunla müsabakalara katılmak inanılmaz zevklidir..

Bütün rakipleriyle arasında boy farkı olmasına rağmen grup finaline yükseldi. Ümran da başımıza gelenler Hamza’ya da oldu ve grup finalinde son 1 saniye verilen puanla röpresaj maçlarına kaldı. Röpresaj sonucunda45 kgTürkiye üçüncüsü olmuştur. Kendisini tebrik ediyoruz.

35 kgsporcumuz röpresaj maçlarında elenince derece alamadık.

Çok keyifli ve heyecanlı maçlar sonucunda sporcularım Kumitede 4 Türkiye derecesi yapmıştır. Bu bizim için ve Ispartamız için önemli bir başarıdır. Sporcularımızı canı gönülden tebrik ediyoruz. Desteklerinden dolayı Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Şube Müdürü Fatma Uçarlar ile il müdürlüğü personeline ve ailelerimize teşekkür ediyoruz.

9-10 Mayıs’ta yıldız kızlarımız Elazığ’da yapılacak olan Anadolu Yıldızlar Ligi Final Müsabakalarına katılacaklardır. Şimdiden başarılar diliyoruz”.

 

Bu haber 1442 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...