Özdemir´den Bedre Plajı´na yap-işlet devlet önerisi

7 Mayıs 2014 15:45

AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, Eğirdir Bedre Plajı'nın kaderine terkedilmiş durumda olduğunu belirterek buranın yap-işlet-devret mantığıyla çalıştırılması önerisinde bulundu. Özdemir, Eğridir-Barla arasındaki kısa mesafeli yolun da mutlaka onarıma ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

İl Genel Meclisi mayıs ayı oturumlarında AK Partili Fevzi Özdemir Eğirdir'e yönelik iki önergeyi gündeme taşıdı. İlk olarak Eğirdir ve Barla arasındaki kısa mesafeli yola ilişkin önerge veren Özdemir, “2 yerleşim birimi yıllardır göl, turizm, ticaret ilişkilerini devam ettirerek bugünlere gelmişlerdir. Barla beldesinin, yeni yasaya göre nüfusunun düşmesi sebebiyle köy olması, artık aralarındaki işlerinin daha entegre olarak devam etmesi hususunu ortaya koymuştur. Yıllardır Eğirdir ile Barla arasında bir yol vardır. Bu yol sahipsiz, biçare vaziyette uzun  sürelerden beridir hizmet vermektedir. Bu yola karşılık, Karayolları yol ağında olan mevcut yolun, uzun olması dolayısıyla, hiç bir zaman Eğirdir Barla arası seyahat edenlerin tercihi olmamıştır. Kısa yol tercih edilmekte, yoğunluğu da ona göre her geçen gün artmaktadır. Yoğun bir şekil alan yol, bakılmadığından, sahipsizlikten ötürü hem tehlikeli durumda, hem de, kısalığından ötürü milli ekonomimize  katkı sağlamaktadır. Yolun bir defaya mahsus yapılması söz konusu olmamakla beraber, devamında bakım ve onarımları hususu önem arzetmektedir. Yol güzergahındaki arsa sahiplerinin genişleme ve bakım için müsadelerinin alınabileceği yapılan görüşmelerde ortaya konmuştur. Bu kısa yolun iyileştirilmesi, genişletilmesi Eğirdir Barla için artık çok önem arzetmektedir. Karayollarının işlevsellik durumu da ortadadır. Son yıllarda Karayolları'nın yol ağlarında yapmış olduğu hamleler takdirle karşılanmakta, bu kısa yolun yapımı da bu kuruma yakışacak olması düşünülmektedir" dedi.

PLAJ KADERİNE TERKEDİLMİŞ DURUMDA

Eğirdir'in Bedre Plajı'nın kaderine terkedilmiş durumda olduğunu da ifade eden Özdemir, " Yıllardır Ispartalı hemşehrilerimize hizmet eden bu plaj, geçtiğimiz aylarda daha iyi hizmet sunsun mantığıyla  Özel İdare tarafından Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne tahsis edilmiş, maalesef 4 yıllık geçen süre içinde birlik tarafından çalıştırılamayarak, geçen yıl tekrar Özel İdaresi'ne verilmiştir. İlimizdeki bu ve buna benzer değerlerimiz  ya yönetilememekte, ya da çevredeki uygulanan yasalardan dolayı bir türlü değerlendirilememektedir. Bu sebepten ötürü rahatsızlık duyulmakta, çözüm olarak da İl Özel İdaresi tarafından hazırlanacak bir uygulama projesi ile yap işlet devret modeli sunularak ihale edilmeli veya müstecirlere  ihale edilip müstecir  tarafından sunulacak  bir yap, işlet devret modeline uyulmalıdır diye düşünmekteyiz. Kamunun bu tarz yerleri bir an önce elinden çıkarak, değerlerini bilecek işletmecilere kar amacı gözetmeksizin yardımcı olmaları gerekmektedir. Yasalar çerçevesinde yapılacak her türlü hassasiyetin bilincinde olduğumuzu, meclis olarak bölgeye katkı ve fayda hesabının ön planda tutulması gerektiği düşüncesindeyiz” diye konuştu. Özdemir'in her iki önergesi'de Meclis gündemine alındı.

 

 

Bu haber 730 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...