Bahçe suyu 2 liradan 75 kuruşa indirildi

9 Mayıs 2014 15:17

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 21. Maddesi gereğince Eğirdir Belediye Meclisinin Mayıs ayına ait toplantısı geçtiğimiz Salı günü yapıldı.

Belediye Meclis Salonunda saat 20:00’de başlayan  Meclis toplantısında gündemde yer alan 12 madde görüşülerek karara bağlandı.

Eğirdir halkının yoğun ilgi gösterdiği, meclis toplantısına, Belediye Başkanı Ömer Şengöl başkanlığında Demokrat Parti belediye meclis üyeleri; Selahattin Tamgül, Hasan Bilal Taran, Mehmet Cengiz Kılınç, Ak Parti belediye meclis üyeleri; Mustafa Erhan Savran, Mehmet Eray Uslu, Ahmet Hamdi Takır, Müslahattin Yaman, Ahmet Bulucu, MHP Eğirdir belediye meclisi üyeleri; Ramazan Kurt ve Mustafa Günay yanısıra Mali Hizmetler Md. Hidayet Kaytanloğlu, İnsan Kaynakları Md. Semra Güngörmez, Yazı İşleri Md. V. Ümit Metin ile Fen İşleri Md. V. Gülay Uysal katıldı. Meclis toplantısına sadece MHP’li Meclis üyesi Şükrü Savaş katılmadı.

Yoklama ve saygı duruşunun ardından gündemin ikinci maddesi olan Göller Bölgesi Belediyler Birliği’ne 2 asil, 2 Yedek üye seçimi yapıldı, Asil Üyeliklere  Mustafa Erhan Savran, Şükrü Savaş, Yedek Üyelikler Mustafa Günay, Muslahattin Yaman seçildi.

Meclisin 3. Gündem Maddesi olan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün 17/04/2014 tarih 666 sayılı yazılarına istinaden Çiftçi Mallarını koruma ve meclisi için gizli oylama ile 5 asil ve 5 yedek üye seçimi yapılarak karara bağlandı.

Meclisin 4. gündem maddesi olan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün 17/04/2014 tarih 666 sayılı yazılarına istinaden İlçe Murakebe Hayeti için gizli oylama ile 5 asil 5 yedek üye seçimi yapılarak karara bağlandı.

BAHÇE SUYU TARİFESİ 2 LİRADAN 75 KURUŞA İNDİRİLDİ

Eğirdir Belediye Meclisinin 5. gündem maddesi olan Belediye Gelirler tarifesi içerisinde yer alan bahçe suyu tarifesinin görüşülerek, Daha önceden 2 lira olan bahçe suyunun tonu 75 kuruş’a indirildi.  Meclis Başkanı Ömer Şengöl’ün teklifi üzerine içme suyu tarifesinin 1 TL’ye indirilmesinin ardından şahısların bahçe suyunu kullanmayacaklarını ve içme suyundan yararlanmalarını önlenmesi amacıyla 75 kuruşa indirilmesini ve Borcunu ödemeyen şahısların aylık geç ödeme farkının %5 olmasını talep etmesinin ardından, Teklif meclise sunuldu ve yapılan oylama sonucunda oy birliği ile kabul edildi.

Eğirdir Belediye Meclisinin 6. maddesi olan İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından kaldırılacak olan Nakit Destek Proje Kredisi için yetki verilmesi konusu görüşüldü.  AK parti Belediye Meclis Üyesi M. Erhan Savran’ının isteği doğrultusunda yapılan oylama sonucunda konunun Plan Bütçe Komisyonunda görüşülmesine karar verilerek, Komisyona havale edildi.

Meclisin 7. maddesinde yer alan Belediyemiz 2013 yılına ait kesin hesap cetvelinin görüşülerek karara bağlanması konusu ise Şengöl’ün isteği doğrultusunda Komisyona havale edildi.

Meclisin 8. Maddesinde yer alan İlçemiz Altınkum Mahallesi 477 ada 1 Parsel üzerinde bulunan Altınkum Camii alanında Ticari faaliyet yapılabilmesi için imar planı değişikliği yapılması konusu görüşüldü. Konu için söz alan Meclis Başkanı Şengöl “  Camimin yapıldığı alan belediyenin arsası, Cami yapılırken bir kat fazla yapılmış ve ticari olarak fazla yapılıp caminin masrafları karşılamak için. Bu nedenle bu tadilatı da meclisinden geçirmek zorundayız. Tadilat geçerse dahi, Bizim o derneği verme gibi bir durumumuz söz konusu deil dedi ve oylamaya sundu. Oylama sonucunda İmar tadilatının yapılması konusu Komisyona havale edildi.

Meclisin 9. Maddesinde yer alan İlçemiz tapu kaydına göre Seydim Mahallesi Tabakhane Mevkii 14 pafta, 189 ada 52 parsel’in doğu kısmından geçen imar yolunun yeniden düzenlenmesi konusunun görüşülerek karara bağlandı.  Yapılan Oylama sonucunda Komisyona havale edilmesi konusunda karar alındı.

Meclisin 10. Maddesinde yer alan Yazla Mahallesi 17-14 pafta 216 ada 8 parsel numaralı taşınmazın bulunduğu alanın Eğitim Tesis Alanı ( Ortaöğretim Tesis Alanı)’na dönüştürülmesi konusu görüşülerek, Konunun Kpomisyona havale edilmesi ve raporu sonucunda tekrar görüşülmesi kararı alındı .

Meclisin 11. gündem maddesinde yer alan İlçemizde bulunan Anıtsal Yapılar ile Sivil Mimarlık örnekleri ve koruma alanlarının imar planlarına işlenerek, imar planlarının yeniden düzenlenmesi konusu görüşüldü. Meclis Başkanı Şengöl, “ Kültür Bakanlığının sit ilan ettiği yapılar var. Bizim imar planı 1980 Tasdikli, Bazı imar planlarında yapılmış bazılarında yapılmamış bunun komisyonluk olduğunun kanaatinde değilim” dedi. Yapılan oylama sonucunda Oy Birliği ile kabul edildi.   

Gündemin son maddesinin görüşülmesinin ardından Meclise sunulan Ek gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Ek gündem maddelerinde yer alan Eski Opet’in bulunduğu yerin imar planı konusu Plan bütçe komisyonuna havale edilirken, Altınkum Düğün Salonun altında bulunan 2 işyerinin satılması konusu için meclisten karar çıkarılması konusu görüşülerek, oy birliği ile satılmasına karar verilirken, Eğirdir Belediyesinden Tasarruf alacakları olanların yasal hakları doğrultusunda ödeme yapılmasının konusu tarife komisyonuna havale edilmesi ile son buldu.

Eğirdir Belediye Meclisinde görüşülerek Komisyona havale edilen maddelerin görüşülmesi için 07 Mayıs 2014 Çarşamba günü saat: 20:30 ’da 2. oturum yapılmasına karar verildi.

 

 

 

Bu haber 612 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...