SDÜ´nün istemediği konağa büyükler talip

9 Mayıs 2014 15:21

SDÜ'nün 2012 yılında 10 yıllığına tahsis edilen Damgacı Sokak’taki tarihi bina yine SDÜ'nün isteğiyle Özel İdare'ye geri verildi.  MHP İl Genel Meclis Üyesi Kerem Araz, Koç Grubu veya Kadir Has Üniversitesi'nin Damgacı Sokak'taki binaların tadilatlarını üstlenmek istediklerini söyledi.

İl Genel Meclisin’de SDÜ'ye 2012 yılında tahsis edilen Damgacı Sokaktaki tarihi binanın durumu görüşüldü. Bir dönem Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından kullanılan tarihi bina İl Genel Meclisi kararıyla 2012 yılından itibaren 10 yıl süre ile Süleyman Demirel Üniversitesine tahsis edildi. Ancak  SDÜ yönetimince, 2014 yılı içerisinde binanın kullanıma açılmasının mümkün olmadığı belirtilerek, tahsisin iptalini istedi. SDÜ'nün talebi  kabul edildi.  Konağın yeniden kiralanması için Encümene yetki verildi.  

KOÇ GRUBU VEYA HAS ÜNİVERSİTESİ BURAYI ÇOK BEĞENDİ

Damgacı Sokak ve tarihi bina ilgili eleştirilerin odağında SDÜ ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü vardı. Milliyetçi Hareket Partisi Grup Sözcüsü Kerem Araz, "Türkiye'de bu eski eserler restorasyonu konusunda Mehmet Alper hoca var. Ben Isparta'ya kendisini davet ettim ve bu bina başta olmak üzere Damgacı Sokağı gezdi. Çok hoşlarına gitti. İnşallah bu güzel bir karar.Buraya talip olacaklar Koç Grubu veya Has Üniversitesi buranın bütün tadilatlarını üstlenip ihaleye girecekler. Bunu meclisimizle paylaşmak istedim" diye konuştu.

KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ NE YAPIYOR?

MHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Cengiz Kocabaş ise İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü hedef aldı. Kocabaş, 'O sokakla ilgili Müdürlüğün bir gayreti var mı?' diye sordu. Kocabaş, 'Burada ne devlet ne de vatandaş hiç bir iş yapamıyor. Çünkü şundan yapılamıyor. Anıtlar Kuruluna müracaat ediyorsunuz. Anıtlar Kurulu size yapmayın diye bir yanıt veriyor. Şu anda hiç bir işlem yaptırılmıyor. Kültür Müdürlüğümüzün bu konuda gayreti var mı? Burayla ilgili bir şey yapacak mı?, yapmayacak mı?. Geçende bir binamız yandı. Oralar tinerci, hurdacılar yatağı oldu. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün bir bakım onarım için gayreti olacak mı? merak ediyorum. Bu konuda bir teklif götürmeliyiz"  açıklamasında bulundu.

SDÜ YAPAMADI GERİ ALDIK

AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir ise SDÜ'ye tahsis edilen bir çok tarihi yapının değerlendirilememesini eleştirdi. Özdemir, "Biz Süleyman Demirel Üniversitesine tahsisler söz konusu olduğunda, bir tarihi yer söz konusu olduğunda veya turizmle ilgili bir konu söz konusu olduğunda yeter ki Süleyman Demirel Üniversitesi istediği zaman bir sorgusuz sualsiz hemen verdik. Botanik Parkından beri başladı, kiliseleri verdik. Güzel sanatlarla birlikte, turizme katkı sağlarız diye. En son da bildiğimiz Hafız Demiralay konağı da üniversitedeydi. Yapamadıkları için orayı da aldık, sonra da bir nolu evi verdik. Maalesef, buranında bir türlü faaliyete geçirip Süleyman Demirel Üniversitesi, üniversiteyle halkı iç içe kaynaştıracak bir yapıyı, Isparta halkıyla, esnafıyla SDÜ'nün hocalarının ve SDÜ'nün enerjisinin birbirine entegre edeceğiz diye başladıkları bir projeyi maalesef ki bu yatırımı yapmadıkları için İl Genel Meclisi olarak geriye almak zorunda kaldık"  dedi. Özdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün bu binayla ilgili gereken çalışmayı yapmadığını söyleyerek, MHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Cengiz Kocabaş'ın açıklamalarına katıldığını  ifade etti.

PROJELENDİRME ÇALIŞMASI YAPILSIN

AK Parti Grup Sözcüsü Nail Yaşar Akgül'den ise tarihi Damgacı Sokakla ilgili genel bir proje çalışması önerisi geldi. Akgül, "O sokağımızı tamamen, komple büyük bir proje hazırlayıp o proje çerçevesinde o sokakta bulunan tarihi evlerin tamamının değerlendirilmesi mümkün olmaz mı. İşi biraz daha büyütmek gerekiyor. Çünkü bizim hep Damgacı Sokak dediğimiz güzide sokağımızda 3-5 ev restora edilebildi. Diğer evler maalesef bakılamadı, şu ana kadar. Amacı doğrultusunda kullanılamadığı gibi ben son yangından sonra geçecek nesillere aktarılabilir mi, aktarılamaz mı, bu konuda bile tereddüt oluşmaya başladı" dedi.

Konuşmaların ardından, binanın Süleyman Demirel Üniversitesi adına olan tahsisin iptal edilmesi kararı verildi. Tarihi binanın kira verilmesi konusu ise İl Encümenine havale edildi. 

 

Bu haber 964 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...