Kutsal yolculuk Antalya´dan

2 Ekim 2012 18:54

SD Havalimanımız devre dışı

 

Kutsal yolculuk Antalya'dan

 

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonu ile Isparta'dan kutsal topraklara gidecek olan ilk hac kafilesi bugün saat 04.30'da Antalya'dan uçakla Mekke'ye hareket etti. Önceki yıllarda Kutsal Yolculuk için Isparta Süleyman Demirel Havalimanından yararlanıyordu. Uzun bir süredir de Havalimanımız atıl bekletiliyor.

 

Hacı adaylarının yolculuğu öncesi dün saat 17.00’de İkindi Namazına müteakip Terminal Camii'nde tören düzenlendi ve hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı. Geçen yıl 986 hacı adayının gittiği kutsal topraklara bu sene Isparta’da Diyanet ve Şirketler organizasyonuyla sadece 594 hacı adayı gidecek. Hacı adayı sayısının düşmesinin nedeni ise ek kontenjan açılmaması.

İLK KAFİLE BUGÜN SAAT 04.30’DA MEKKE’YE UÇTU

İslam'ın 5 şartından biri olan Hac vazifesini yerine getirmek için bu sene Isparta’dan Diyanet ve Şirket organizasyonuyla toplam 594 hacı adayı kutsal topraklara hareket edecek. Diyanetin organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek olan Hacı adaylarının 279 kişilik  ilk kafilesi dün Terminal Camii'nde saat 17.00’de düzenlenen törenle uğurlandı. Terminal Camiinden otobüslerle konvoy halinde Antalya Havalimanına hareket ederek bugün sabah da saat 04.30’da Mekke’ye uçtular.

ISPARTA’DAN TOPLAM 594 KİŞİ HACCA GİDECEK

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, bu yıl Isparta’dan Diyanet organizasyonu ile 387, şirketlerin organizasyonu ile de 207 kişi olmak üzere toplam 594 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini ve şirket organizasyonuyla gideceklerin bir kısmının ise geçtiğimiz hafta kutsal topraklara gittiğini söyledi. Dün Terminal Camiinde gerçekleştirilen Hacı adaylarının uğurlama törenine katılan Müftü Mehmet Emin Avcı,  3  Ekim’de ilk kafilenin 279, 11 Ekim’de ikinci kafilenin 12, 13 Ekimde üçüncü kafilenin 210 ve 14 Ekimde ise dördüncü ve son  kafilenin  8 kişi olmak üzere Ispartalı hacı adaylarını toplam 4 kafile olarak kutsal topraklara uğurlayacaklarını belirtti.

DÖNÜŞ KASIM AYINDA 

Müftü Avcı, Ispartalı hacıların şehre ilk dönüşünün ise hac süresinin durumuna göre yaklaşık bir ay sonra başlayacağını belirterek, Ispartalı son hacıların şehre Ekimin ilk haftası döneceğini söyledi. Kafile başkanları ile bir toplantı yaptığını kaydeden Müftü Avcı,  toplantıda kafile başkanlarının görev ve sorumlulukları hakkında son bir bilgilendirmede bulunacaklarını bildirdi.

 

Bu haber 672 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...