Temel Bilimler Alanlarında Okuyacak Başarılı Öğrencilere Müjde

9 Mayıs 2014 15:47

TÜBİTAK tarafından 2014 yılından itibaren üniversitelerin temel bilimler bölümlerinde (fizik, kimya, biyoloji, matematik) okuyacak başarılı öğrencilerin yüzünü güldürecek bir uygulama başlatıldı. Bu uygulamaya göre bu bölümlerde okuyan başarılı öğrencilere aylık 2.000 TL, 1.000 TL ve 750 TL’lik burs verilecek.

Konu hakkında açıklama yapan SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdal Dikmen, TÜBİTAK’ın bu kararı almasında üniversitelerin fen-edebiyat fakültesi dekanlarının katılımıyla yapılan FEFKON ve Ege bölgesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlar Konseyi toplantılarında alınan kararların etkisi olduğunu söyledi. SDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı olarak bu toplantılara katılarak temel bilimlerin sorunlarının dile getirilmesi ve çözüm önerilerinin sunulmasıyla katkı sağladıklarını da dile getiren Dikmen, “27 Mart 2014 tarihinde Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “2. Ege Bölgesi Dekanlar Konseyi Platformu”nda temel bilimlerdeki öğrenci azalmasına çözümler bulunması için etkin çalışmalar yapılmıştır.” dedi.

Başarılı öğrencilerin temel bilimler alanında eğitim görmelerini teşvik etmek amacıyla, TÜBİTAK tarafından verilen Yurt İçi Lisans Burslarının kapsamı genişletildi. Yürütülmekte olan bursların yanı sıra 2014 yılında uygulamaya konulacak burslar aşağıda özetlenmiştir:

TÜBİTAK’ın düzenlediği Uluslararası Bilim Olimpiyatları veya Uluslararası Proje Yarışmaları sonucuna göre veya ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında MF puan türünde ilk 5.000 (beş bin) kişi arasında yer alarak matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerinden birine yerleşen lisans öğrencilerine 2205 - Yurt İçi Lisans Burs Programı kapsamında aylık 2.000 (iki bin) TL burs verilecek.

ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında MF puan türünde sıralamada 5.001 (beş bin bir) ile 10.000 (on bin) kişi arasında yer alarak üniversitelerin matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümlerinden birine yerleşenlere aylık 1.000 (bin) TL burs verilecek.

TÜBİTAK’ın düzenlediği Bilim Olimpiyatları veya Uluslararası Proje Yarışmaları sonucuna göre veya ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında MF puan türünde sıralamada ilk 10.000 (on bin) kişi arasında yer alarak matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümleri haricinde bölümlere yerleşip matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümlerinde çift anadal programına (ÇAP) kayıt yaptıranlara 2205- Yurt İçi Lisans Burs Programı kapsamında aylık 750 (yedi yüz elli) TL burs verilecek.

 

Bu haber 604 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...