YBEM’den Ücretsiz Osmanlı Türkçesi Kursu

9 Mayıs 2014 15:52

Isparta Hayrat Vakfı Koordinatörü Recep Said Yıldırım Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü M. Fatih Cebeci’yi ziyaret etti.

Karşılıklı iyi niyet dileklerinin ifade edildiği ziyarette,YBEM Müdürü M. Fatih Cebeci,  Isparta halkı ve SDÜ öğrencileri için YBEM’de yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlatacaklarını; bu kapsamda açılacak “Osmanlı Türkçesi Kursu”nun  ücretsiz olacağını belirtti.

Cebeci, “Milletleri millet yapan ve o milleti diğer milletlerden ayıran temel esaslardan biri kullandığı dil ve alfabesidir. Osmanlı Türkçesi, ceddimizin yüzyıllar boyunca geliştirdikleri özgün bir dildir. Gelecekle geçmiş arasındaki köprüyü sağlam kurabilmenin yolu, Osmanlı Türkçesini okuyup anlayabilmekten geçmektedir.” dedi.

Said Yıldırım da “Edebiyat, tarih, sosyoloji bölümleri ile ilahiyat fakültelerinde okuyan öğrencilerimiz, araştırmacı ilim adamları, bu faaliyetlerden aldıkları güç ve enerji ile tarih ve kültürümüzle bağın kurulması için daha ciddi çalışmalara imza atacaklardır. Osmanlı Türkçesi öğrenmek, her şeyden önce bir gönül meselesidir. Bu protokol ile verilecek kursları, severek ve anlayarak takip edebilirsek bugüne kadar çok yakın olamadığımız eşsiz kültürümüzü daha yakından tanıma fırsatı buluruz.” dedi.

Görüşme sonunda Isparta Hayrat Vakfı Koordinatörlüğü ile SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

 

 

Bu haber 671 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...