‘Ortak Akıl Platformu’ toplandı

9 Mayıs 2014 15:53

Isparta'da Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO), Isparta Ticaret Borsası(ITB), Teknokent, işadamları dernekleri ve İl Genç Girişimcileri Kurulu temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan ‘Ortak Akıl Platformu’, 2014’ün ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Deri OSB’nin karmaya çevrilme süreci ile ilgili son durum, üniversite-sanayi işbirliği, küçük ölçekli mobilya imalatçılarının pazarlama sorunları, Isparta’nın gülün markalaşması ve tarım ve sanayi ürünü olmanın yanı sıra turizm ürünü olarak da pazarlanması konularında görüş alışverişi yapıldı. Ayrıca toplantıda Isparta’nın sosyal medyada daha etkin tanıtılması için yapılması gerekenler hususunda SDÜ Sosyal Medya kulübü tarafından sunum yapıldı.

‘Sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etme kültürünün önemli olduğu, Isparta’nın sorunlarının tartışılacağı ve çözüm önerilerinin geniş bir kesim tarafından dikkate alınacağı’ gerçeğinden hareketle oluşturulan  ‘Ortak Akıl Platformu’, toplantılarını sürdürüyor. Ortak Akıl Platformu, 2014’ün ilk toplantısını Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Isparta Şubesi’nin ev sahipliğinde Başkent Lokantası’nda yaptı. Yılın ilk toplantısına; Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Meclis Başkanı Osman ŞAHLAN, ITSO yönetim kurulu üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Prof.Dr. Mahmut Bülbül, Isparta TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Uğur Büyükçulcu ile Başkan Yardımcısı Ahmet Kabalak, Isparta Genç İş adamları Derneği (IGİAD) Başkanı Adem Demiralay, Girişimci Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Alper Bayhan, Isparta Genç Girişimciler Derneği (IGİAD) Başkanı Adem Demiralay, Teknokent Genel Müdürü Yrd.Doç.Dr. İrfan Ateşoğlu, Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, ISİAD, IGSİAD, IGİAD ile Süleyman Demirel Üniversitesi temsilcileri katıldı.

PROJE PAZARI VE TANITIM GÜNLERİ

Isparta’nın geleceğinde söz sahibi olan BAKA, üniversite, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarını bünyesinde barındıran Ortak Akıl Platformu, kentin önceliklerini değerlendirme amacıyla gerçekleştirdiği 2014’ün ilk toplantısında BAKA’nın da destekleriyle SDÜ’nün gerçekleştireceği SDÜ Uluslararası Bilim ve Bahar Şenliği ele alındı. Proje Pazarı 2014 hakkında bilgi veren Isparta YDO Koordinatörü Ali Galip Bilgili, bilim ve bahar şenliğine sanayici ve işadamları başta olmak üzere Isparta’dan ilgi göstermesinin beklendiğini belirtti. Ortak Akıl Platformu üyeleri, sanayici üniversite ve öğrenci buluşması için ortak portal oluşturulması, öğrenci buluşmaları gibi etkinlikler yapılması gerektiğine dikkat çekildi. Ayrıca Koordinatör Bilgili 12-15 Haziran’da Ankara’da düzenlenecek olan Isparta Tanıtım Günleri programına STK’ların etkin katılım sağlaması gerektiğini hatırlattı.

Ortak Akıl Platformu’nun toplantısına konuk olarak Süleyman Demirel OSB’de yatırım yapan anahtar teslim demir çelik tesisi üretimi gerçekleştiren firmanın sahibi Bülent Sarıgül de katıldı. Sarıgül pazarlama konusunda “Ispartalı firmaların neden bizden satın almıyorlar diye şikayet etmek yerine neden satamıyoruz sorusunu kendilerine sormaları gerekir” dedi.

Isparta Deri OSB’nin karmaya çevrilmesinde gelinen aşamanın değerlendirildiği toplantıda, bu konuda yapılması gerekenler ele alındı. Üniversite-Sanayi İşbirliği konularındaki gelişmeler hakkında da değerlendirmeler yapılan toplantıda Platform üyelerinin 2014 yılında ‘Isparta’ya ne katılabileceği’nin cevabı arandı. Bir sonraki toplantının Haziran ayında SDÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

 

 

Bu haber 666 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...