Belediye Meclisinde karar günü

9 Mayıs 2014 15:54

Belediye Meclisi mayıs ayı son toplantısını bugün gerçekleştirecek. Gündem maddeleri arasında özellikle Belediyenin taşınmazlarının satışı ile İller Bankası’na 6 milyon TL’lik borçlanma konusu görüşülecek. AK Parti kanadının borçlanma ve satışlara ilişkin tartışma ortamı oluşturması bekleniyor.

Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantılarını bugün noktalıyor. Özellikle yerel seçimler nedeniyle son 3 ayın meclis gündemi hep bir sonraki aylara kaydırılmıştı. Hal böyle olunca meclis gündemi de bir hayli kalabalık görünüyor.

BORÇLANMA VE SATIŞ KONULARI TARTIŞMA ORTAMI OLUŞTURABİLİR

Meclis gündeminin en önemli gündem maddeleri arasında Belediyeye ait taşınmazların satışı ve asfalt yapımında kullanılan ham maddenin (bitüm) temini için İller Bankasına 6 milyon TL’lik borçlanma konusu bulunuyor. AK Parti kanadının bu maddeler için Başkan Günaydın’a yüklenmesi bekleniyor.

İLK TARTIŞMALARIN YAŞANACAĞI MECLİS OLABİLİR

Yeni dönem bilindiği üzere oldukça sessiz ve sakin başlamıştı. Ancak bu gündem maddeleriyle meclisin bugünkü oturumunda sessizliğin bozulacağı öngörülüyor.

OTEL ISPARTA’NIN KADERİ DE BELLİ OLUYOR

Öte yandan Büyük Isparta Oteli’nin akıbeti de bu meclis toplantısında belli olacak. Aylardır atıl vaziyette duran ve 2 defa ihaleye çıkılmasına rağmen talipli bulunamayan otel Isparta için farklı bir model hayata geçirilmek isteniyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, otelin 1970’li yıllardaki planına geri döneceğini ve ihaleyi alacak kimseye büyük kolaylık sağlayacaklarını duyurmuştu.

 

 

Bu haber 651 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...