Kamuya 3 Bin Personel Alınacak

10 Mayıs 2014 12:21

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, gelecek temmuz ayında kamuya 3 sınavla 3 bin engelli alımı yapılacağı müjdesini verdi.

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, gelecek temmuz ayında kamuya 3 sınavla 3 bin engelli alımı yapılacağı müjdesini verdi.

Devlet Personel Başkanı Kumbuzoğlu, engelli alımı yapacaklarını açıkladı. Ülkede ilköğretim ve lise mezunu toplamda 120 bin işsiz engellinin bulunduğunu dile getiren Kumbuzoğlu, gelecek temmuz ayında 3 bin kamuya yerleştirmesini yapacaklarını müjdesini vererek, "Ülkemizde 120 bin engelli işsiz var bunların yarısı ilkokul ve lise mezunu. Bunların istihdamı noktasında Devlet Personel Başkanlığı çalışma yürütüyor. Bu temmuzda 3 bin kişinin kamuya yerleştirmesini yapacağız. Bunu da buradan müjde olarak sunuyorum. Engelli kardeşlerimize ne yaparsak az ama imkanlar bu kadar." dedi.

"DOKTOR, POLİS, ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR"

Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Türkiye'de polis, doktor ve öğretmen açığının da bulunduğuna dikkat çekerek, "Sağlık elemanı ve doktor sıkıntısı, öğretmen açığı ve polise ihtiyacımız var. Her yıl üniversitelerden 5 bin doktor mezun oluyor. 120 bin öğretmene ihtiyaç var. Önümüzdeki 3 yılda bu açığı kapatmayı planlıyoruz. Ayrıca polise çok ihtiyacımız var." diye konuştu.

"ROBOT SİSTEMLE İŞ ARAYANLAR RAHATA KAVUŞACAK"

Devlet Personel Başkanlığı olarak internet üzerinden 'robot sistem'i hizmete soktuklarını da sözlerine ekleyen Kumbuzoğlu, şöyle konuştu: "Personel Başkanlığı olarak 'Sistem' üretik iş arayan tüm memur adaylarımız robot için robot geliştirdik. Artık memur adayları KPSS tercih kitapçığını tek tek, sayfa sayfa çevirmeyek. Buna gerek kalmayacak. Devlet Personel Başkanlığı internet sisteminden robot sistemine girip hangi okul mezunu olduğunu ve hangi vilayetleri istediğini yazarak tercihini otomatik yapacak. Şu anda robot sistemini faal olarak işliyoruz. Ağustos- Eylül gibi robot sistemde yerleştirme yapılacak. Diğer önemli bir adım da tüm kamu iş alımlarını sitede göreceksiniz.. Memur, sözleşmeli, eski hükümlü, geçici işçi,engelli, askeri personel, akademik personel aklınıza kim gelirse tamamına tek noktadan, Başkanlık sisteminden vatandaşlarımızın hizmetine açtık.Artık vatandaşlar iş aramak için için kapu kapu kurum kurum dolaşmak zorunda kalmayacak. Gazetelere tek tek bakmayacak, kısa sürede iş ilanlarına ulaşabilmek imkanını kendilerine sunmuş olduk."

Programda konuşan Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ile Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan da taşrada çalışan kamu görevlilerinin teşviklerde bölgede tutulmasını istedi. Bölge valileri, kamuda yeni atananların taşrada görevlendirilmek yerine sosyo-ekonomik durumu iyi olan bölgelerde tecrübe kazandıktan sonra mahrumiyet bölgelerine gönderilmesini teklifinde bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber 543 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...