Galericiler Sitesi’ndeki Belediye Dükkanları için kararı Encümen verecek

10 Mayıs 2014 12:36

Belediye mülkiyetinde bulunan Galericiler Sitesindeki 5 adet dükkanın satışı için encümene yetki konusu Belediye Meclisi’nin gündeminde değerlendirildi. Ak Parti grubu dükkanların satışı yerine kiralanması teklifinde bulundu. Bunun üzerine madde kiralanması ya da satışı olarak değiştirildi.

Belediye Meclisi Mayıs ayı son oturumunda İmar Komisyonu Başkanı Akif Aslan, Belediye Mülkiyetinde bulunan Galericiler Sitesindeki 5 adet işyerinin satışı için encümene yetki verilmesi hususunda uygunluğu dile getirdi. Ancak AKP kanadından Kadir Dal bu kararın değiştirilmesi teklifinde bulundu.

KİRALANMASINI TEKLİF ETTİ

Ak Parti Meclis Üyesi Kadir Dal, Galericiler Sitesi içerisindeki belediye mülkiyetinde bulunan dükkanların satışı yerine kiralanması teklifinde bulundu. Dal, buranın gelecek yıllarda daha değerli hale geleceğini ve bütün galeri esnafının ileride buraya gelebileceğinin düşünülmesi gerektiğini ifade etti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da teklifin değerlendirilmesini ancak kiralanması ya da satışı şeklinde değiştirilmesini talep etti. Başkan Günaydın bu bölgede yarın bir yoğunluk olduğu zaman yine Galericiler Sitesi yanında 50 dönümlük bir arazinin boş olduğunu ve oraya da sıçrama şanslarının olacağını bildirdi. Bunun üzerine yeni teklif oy birliği ile kabul edildi.

TAŞINMAZLARIN SATIŞI İÇİN ENCÜMENE YETKİ VERİLDİ

Öte yandan Belediye Meclisi gündeminde yer alan bir diğer madde de belediye mülkiyetinde bulunan fakat imar kanunu ilgili yönetmelikler gereğince parselasyon planına göre bir imar parseli oluşturmayan müstakil ve ya bir imar parselinde hisseli olarak bulunan belediye hisselerinin satışları için Belediye Encümenine yetki istenilmesi oldu. Bu madde de oy birliği ile kabul edildi.

 

Bu haber 910 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...