Ve otel Isparta eski modeline dönüyor

10 Mayıs 2014 12:37

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 41 yıl önce  ilk kez  Atabey çakılının sulanarak temelinde kullanıldığı  Büyük Isparta Oteli'nin daha 80 yıl dayanacağını öne sürdü. Ayrıca otelin kiralama rakamında da artışa gideceklerini belirten Günaydın, yeni binayla ilgili bazı tüyolar da verdi.

Belediye Meclisi Isparta Oteli'nin ilk yapıldığı hali olan giriş katı iş yeri, üst katları konaklama şeklinde tadilattan geçirilerek, kiralanması için Encümene yetki verdi.  Otel konusunda yapılan görüşmeler sırasında AK Parti Meclis Üyesi Kadir Dal, otelin içerisinde yer alacak olan ticari alanların Isparta esnafına verilmesini istedi.

2 YILLIK KİRASI  PEŞİN İSTENECEK

Otelin yeni halinin nasıl olacağına ilişkin bilgiler veren Başkan Günaydın "Giriş eski plana göre Bordo Kafe'nin bulunduğu yerden verilecek.  Giriş katının tamamı iş yeri olacak. Bu işyerleri tek tek kiraya verilemeyecek. Bütün olarak kiralanacak. İhaleyi alan firma kendisi işletecek. Böyle olduğunda daha cazip oluyor. Daha önce üç kez ihaleye çıkıldı ama kimse kiralamadı. Şimdi bu sistemle 450 bin TL'ye gitmeyecek yer yıllık 750 bin TL'ye gidecek hale gelirdi. Yüksek rayiç değeriyle veriyoruz. İki yılını da peşin isteyeceğiz. Daha önce bir yılık kirasını peşin istemiştik kimse yanaşmamıştı" dedi.

İLK KEZ YIKANMIŞ

ATABEY ÇAKILI KONULMUŞ

AK Partili Kadir Özkanın buranın güvenlik raporu ile ilgili kuşkularını dile getirmesi üzerine konuşan Başkan Günaydın, "Burası C-12 beton dökümü yapılmış.   Buna eş değer beton dökülen yerlerin ömrü aslında bitmiş. C-8'e dönüşmüş. 41 yıl önce yapılmış olmasına rağmen otelin temelinde ilk kez Atabey çakılı yıkanarak konulmuş. O yüzden Isparta'nın en sağlam binası Otel Isparta'dır. Bunu sevinerek söylüyorum. Çünkü kamuoyunda bina çok eski burası yıkılsın yenisi yapılsın gibi söylemler vardı. Buna da açıklık getiriyoruz. 80 yıl daha dayanacak bir bina. Hatta Otel Isparta sağlamlık açısından Isparta'nın örnek binasıdır" dedi.

OY BİRLİĞİYLE YETKİ

Konuşmaların ardından Belediye Meclisi oy birliğiyle Isparta Oteli'nin, ilk yapıldığı haliyle onarımdan geçirilmesinden sonra  10 yıllığına kiralanması için Encümen yetki verdi.

 

Bu haber 850 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...