Kentsel Sit Alanı Koruma İmar Planına itiraz edilecek

10 Mayıs 2014 12:39

Belediye Meclisi Mayıs ayı son oturumunda Kentsel Sit Alanı Koruma İmar Planına itiraz edilme kararı alındı. AK Parti Meclis Üyesi Kadir Özkan ile Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu konuda kaygılarını dile getirdi. Günaydın, “Otoparklarla ilgili toplum namına bir isteğim olacak” dedi.

Belediye Meclisi’nde, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nca 24 Mart 2014’de onaylanan Isparta Kentsel Sit Alanı Koruma ve İmar Planı konusu gündeme geldi. Üzüm Pazarı, Valilik alanı ve Damgacı Sokağın bir bölümünü kapsayan 12 hektarlık alandaki koruma amaçlı imar planı Belediye Meclisince görülen bir takım eksikliklerden ötürü askıya çıktığı zaman itiraza uğrayacak.

ÖNÜMÜZE YILLAR SONRA BİR ENGEL ÇIKABİLİR

AK Parti Meclis Üyesi Kadir Özkan, yapılacak olan itirazın çok önemli olduğunu bildirdi. Özkan, “Burada öyle bir karar alınmalı ki ileride bize sıkıntı çıkarmasın. Çünkü belirtilen alanlar neresi tam net değil, özellikle Üzüm Pazarı esnafının mağdur olmasını istemiyoruz” dedi.

BEN DE EKSİK BULDUM

Öte yandan planı kendisinin de eksik bulduğunu ve hayat memat meselesi olacak bir durumla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da “Ben de eksik buldum ancak itirazımızı şimdi yapmayacağız. Askıya çıktığı zaman birlikte itirazımızı gerçekleştiririz. Çünkü toplum namına çok zaruri bir isteğim var bu konuda. Otoparklarla ilgili. Çok önemli. Bizim için büyük bir zaman kaybı değil. Çünkü askı süresi 1 ay. Askı süresinde itirazımızı gerçekleştirireceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 818 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...