Günaydın borçlanma yetkisini şerhe rağmen aldı

10 Mayıs 2014 12:40

Belediye Başkanı Günaydın, asfalt hammaddesinin alımı için İller Bankası’na 6 milyon lira borçlanma yetkisini Belediye Meclisi’nden AK Parti grubunun şerhine rağmen aldı. AK Partili Meclis Üyesi Yaşar Ünlü, “Belediyenin kaynaklarının plansızca kullanılarak, halkın mağdur edilmemesinden dolayı İller Bankası’ndan alınacak borçlanmayı kabul etmiyoruz” dedi. Günaydın’ın yanıtı ise “Biz bugün180 kmasfalt yapmışız. Bize teşekkür etmeniz gerekirken tenkit ediyorsunuz. Bunu esefle karşılıyorum” oldu.

Belediye Meclisi Mayıs ayı oturumlarının son toplantısını dün gerçekleştirdi. Yaklaşık 3 saat süren toplantının en son maddesi olarak belediyenin asfalt ham maddesi için İller Bankası’na 6 milyon lira borçlanma konusu görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Havva Gökdoğan, komisyon kararını okuyarak, asfalt hammaddesi için 12-13 milyon liraya ihtiyaç olduğunu ancak belediyenin yatırım programları nedeniyle bu paranın belediye öz kaynaklarından karşılanmasının mümkün olmadığını belirtti. Gökdoğan, 6 milyon liranın borçlanılması teklifinin komisyonca uygun görüldüğünü söyledi.

AK PARTİ GRUBUNDAN ASFALT ELEŞTİRİSİ

Komisyonun kararıyla ilgili söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Ünlü, bazı kalıcı asfalt yapılan yerlerde yama asfaltlar yapıldığını belirterek, şunları söyledi: “2014 yılı kalıcı asfalt çalışması programı kapsamında Valilik ile Kafeler Caddesi’nde mevcut renkli, desenli yen i asfaltın kazılarak, altyapı, kanal ve doğalgaz sıkıntılarının giderilerek yeniden renkli asfalt yapılması planlanmaktadır. Oysaki bir önceki dönemde vermiş olduğunuz bir röportajda altyapının tamamlanarak, asfaltın döküleceğini beyan etmiştiniz. 

50 METREKARE’DE 4 YAMA VAR

123. caddeden 124. Caddeye giden asfaltın üzerine sıfır  aşınma asfaltın dökülmesi yer almakta. Yapılan incelemelerimizde o caddelerde asfaltın yeni dökülmüş olduğu görülüyor. Buna rağmen o caddede de birçok yama asfalt var. Emre Mahallesi’ne inen yerde 50 metrekarelik bir alanda 4 yama var.

BELEDİYE KASASINDA 15 MİLYON LİRA VAR DEMİŞTİNİZ

Şehrin menfaatlerini düşündüğümüz için kalıcı asfaltların belli program ve proje altında yapılmasını istediğimizden dolayı, yine ayrıca Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Havva Hanımın hazırlatmış olduğu komisyon raporunda belirtilen ihtiyaç olan hammaddenin değerinin 12-13 milyon lira olduğundan bahsediliyor. Bu tutarın belediyenin özkaynaklarından karşılanmasının mümkün olmadığı belirtiliyor. Siz daha önce yapmış olduğunuz bir televizyon kanalı programında belediyenin kasasında 15 milyon lira olduğundan bahsetmiştiniz. Bizde bu çelişkili sonuçlardan dolayı Isparta Belediyesi’nin kaynaklarının plansızca kullanılarak, halkın mağdur edilmemesinden dolayı İller Bankası’ndan alınacak borçlanmayı kabul etmiyoruz.”

GEÇİCİ ASFALTI KALICI SANMIŞSINIZ

Ünlü’nün bu sözlerine karşılık veren Başkan Günaydın, bahsedilen yama yapılan yollarda kalıcı değil, geçici asfalt çalışmasının uygulandığını bildirdi. Günaydın, “2 santimlik geçici asfaltı siz kalıcı asfalt sanmışsınız” dedi.

“OSMAN ZABUN’DA AYNISINI SÖYLEMİŞ” DİYEREK CEVAP VERDİ

Öte yandan Ünlü’nün konuşmasına benzer söylemleri AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’un da yaptığını dile getiren Günaydın, “Hiçbir konuyu bilmeden burada konuşma yapıyorsunuz. Biz bugün180 kmasfalt yapmışız. Bize teşekkür etmeniz gerekirken tenkit ediyorsunuz. Bunu esefle karşılıyorum.180 kmasfaltta1 kmbozuk çıkabilir. BaridaHotels’in önündeki kalıcı asfaltın 200 metresi bozuk çıktı. Teknik elemanlar formül hatası yapmış. Bu da 280’de 1 hata demektir. Bu da yüzde 100 başarı demektir. Siz yüzde 100 başarıyı tenkit ediyorsunuz. Yanıldığımız bazı şeyler olabilir hata olacak diye korkarak yaparsak Isparta’ya hizmet edemeyiz şeklinde konuştu.

16’YA 10 KABUL EDİLDİ

Konuşmaların ardından yapılan oylamada oy çokluğu ile İller Bankası’na 6 milyon  lira borçlanma yetkisi Belediye Encümenine verildi. MHP grubu 16 evet verirken, AK Parti grubu 10 hayır verdi.

 

Bu haber 693 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...