Deri OSB’ Karma OSB’ye dönüştürülmesi onaylandı

10 Mayıs 2014 12:41

Deri  OSB Müdürü Tezcan Aydemir,  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ile son yaptıkları görüşmede, Deri OSB'nin karma OSB'ye dönüştürülmesine onay verilmesine ilişkin yazının bu hafta içinde Isparta'ya ulaşacağını söylediklerini açıkladı.   

Deri Organize Sanayi Bölgesi'nin, Karma OSB'ye dönüşmesi yolunda önemli  bir gelişme yaşandı. Deri  OSB Müdürü Tezcan Aydemir, Bakanlık yetkilileri ile yapılan son görüşmede, karma OSB onayına ilişkin yazının bu hafta içinde Isparta'ya ulaşacağı bilgisinin kendilerine verildiğini açıkladı. İl Genel Meclisi'ne Deri OSB hakkında bilgi veren Aydemir, şu anda deri esnafı dışında sanayiden 143 bin metrekarelik yer talebi olduğunu açıkladı.

37 PARSEL TAHSİS EDİLDİ

İki etaplı yapılan Deri OSB'nin birinci etap alanı içinde 62 sanayi parseli bulunduğunu belirten Aydemir, " Birinci etapta 140 bin metrekare parselden 37'si tahsis edilmiş vaziyette. Birinci etap alanı dolmadığı için ikinci etabın kamulaştırılmasına geçilmedi.  İkinci etapta da 120 bin metrekare alana sahip 56 parsel bulunmaktadır. Birinci kısmın dolması için derici esnafı beklenmektedir. Ancak derici esnafı eskisi gibi kalmadığı için OSB'nin karma bölgeye çevrilmesi, böyle olduğunda da dolacağını  talep ettik. OSB'lerde tüm işler  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının verdiği krediler üzerine kuruluyor. Bu kredilerin dönmesi için sanayi parselinin satılıp borcun ödenmesi lazım. Parsel satılmadığı içinde borcun geriye dönüşü az olmaktadır. Şu anda yıllık faiz oranı yüzde 3.

143 BİN METREKARELİK TALEP VAR

2012 şubat ayında Bakanlığa Karma OSB  dönüşümü için müracaat ettik. Geçen hafta cumartesi  günü Müsteşarımızla görüşme yapıldı. Talep edilen tüm şartları yerine getirdiğimizi söyledik. Bu hafta içinde yazımızın geleceği söylendi. Bize, özellikle sanayi esnafından müracaatlar var. 143 bin metrekarelik bir talep var. En küçük parselimiz 2 bin metrekare.  Talepler, sanayi sitesinde yerleri küçük gelen büyümek isteyen esnaftan geliyor. Daha sonra mobilyacılar ve mermercilerden talep geliyor. Bunların talebini karşılayacak durumdayız. Böylece sanayinin bir arada toplanmasını sağlamış olacağız. Birinci etap dolduktan sonra ikinci etabın kamulaştırılmasına geçilecek. Şu anda burada İl Özel İdaresi'nin yüzde 25'lik hisse oranı bulunmaktadır. 

Bu haber 702 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...