SDÜ’de “3. Tekstil ve Kariyer Günleri”

12 Mayıs 2014 16:44

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen “3. Tekstil ve Kariyer Günleri” etkinliği, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte geleceğin mühendisleri, alanında uzman kişilerle bir araya gelerek onların deneyimlerinden yararlanma fırsatını buldu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, “Her meslek kendi kişiliğini yaratmaktadır. Kariyer günlerinin bende çağrıştırdığı konsept renklerin dilidir. Tıp fakültelerine ya da herhangi bir hastaneye gittiğinizde sizden bir damla kan alıyorlar ve bu kan tahlili ile birçok şeyi test ediyorlar. İşte tekstil mühendislerinin renk anlayışı ve ürün tasarımları da mesleklerinin kan tahlilidir. Tasarımladığınız ürünler ve renkler, kendi kişiliğinizi yansıttığınız bir aynadır. Buradan baktığımızda tekstil mühendisleri olarak insan psikolojisini de toplum psikolojisini de yakından bilmek zorundasınız. Çünkü pazarı yöneten şey taleptir. Talebi olmayan hiçbir şeyin pazarı olamaz.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından, Dominant Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Yardımcı “Koruyucu Tekstiller İle İlgili Standartlar ve Ürüne Kattığı Değerler”, Kaynak Havlu San. Tic. A.Ş Fabrika Müdürü- İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Tayfun Turan “Çağımızda Kariyer Planlaması ve Yönetimi”, Boyteks İnsan Kaynakları Yönetici Harun Çiçek “İK Uygulamaları ve Mülakat Teknikleri”, ATB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Bülbül “Tekstil’de Uluslararası Pazarlar”, KOSGEB Isparta Hizmet Müdürü Yurdun Yıldırım “Üniversite Sonrası Alternatif Kariyer Önerisi- KOSGEB Desteği ile Çalışma İmkanları”, Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kenan Yıldırım da “Tekstil Ürün Kalitesi ve Kalite Kontrol” konulu sunumlarını yaptı.

Bu haber 851 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...