Lokman Hekim kültürü geri geliyor

12 Mayıs 2014 16:53

SDÜ YBEM Müdürü Fatih Cebeci, şu anda şifalı bitkiler üzerinde bir çalışma yaptıklarını ve Çin’de, Tayvan’da ve Japonya’da bahsedilen alternatif tıpı lokman hekim kültürünü yeniden canlandırmak istediklerini bildirdi. Cebeci, bunun için Kızıldağ’ı işaret etti.

Bugüne kadar birçok alanda başarılı kurslara imza atan SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM) yeni bir çalışma üzerinde araştırmaya başladı. YBEM Müdürü Fatih Cebeci, daha kesinleşmediğini ancak şifalı bitkiler üzerinde bir çalışma yaptıklarını açıkladı.

LAZIM OLAN AMA BİLİNMEYEN ALANLAR ÜZERİNDE DURACAĞIZ

Çin’de, Tayvan’da ve Japonya’da bahsedilen alternatif tıp, tamamlayıcı tıp ile bizim kültürümüzde lokman hekimler olarak konuştuğumuz lazım olan ama Türkiye’de bir dönem bilinmeyen alanlarla ilgili çalışmaya hazırlandıklarını bildiren Cebeci, ‘’Bu proje Isparta’nın projesi olacak’’ dedi.

BU İŞİN TERAPİ MERKEZİ KIZILDAĞ’DA OLUŞTURULABİLİR

Öte yandan Açık Öğretim Fakültesi deyince hemen Eskişehir’le nasıl bağlantı kuruluyorsa YBEM deyince de akla hemen SDÜ geleceğini belirten Cebeci, ‘’Bu konuda biz Türkiye’deki hekimleri yetiştirmeyi planlıyoruz. Üzerinde şu anda çalışıyoruz. Bu insanlar Isparta’yla alakadar olacak. Dibimizde Kızıldağ var. Bu işin terapi merkezini de burada oluşturursak ilimiz deyim yerindeyse uçar’’ diye konuştu.

YEBM ISPARTA’NIN TÜRKİYE MARKASIDIR

Son olarak YBEM’in iş ve kariyer alanında Isparta’nın bir Türkiye markası olduğuna dikkat çeken Cebeci, ‘’ Onun için tüm Ispartalılardan bu markanın güçlenmesi için desteklerini ve sahip çıkmalarını bekliyoruz. Bizim için motivasyon çok önemli. Başka hiç birşey istemiyoruz’’ şeklinde konuştu. 

Bu haber 626 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...