Kömür yasağında süre uzatılmalı

12 Mayıs 2014 16:56

İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Mahalli Çevre Kurulu’nun kömür yakımını 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren yasaklamasında vatandaşların olumsuz etkileneceğini bildirdi. Bolat, kömürün yasağını yıllara yayılarak yasaklanması gerektiğini savundu.

Mahalli Çevre Kurulu’nun (MÇK) kömür yakımını yasaklamasına bir açıklama da İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat’tan geldi. Bolat, kararı desteklediklerini ancak sürenin çok kısa olduğunu savundu.

MANTOLAMAYA TANINAN SÜRE GİBİ OLMALI

Kömürün 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren yasaklandığını ancak bu kısa sürede vatandaşların bu değişimi gerçekleştirmeyeceğini ifade eden Bolat, ‘’Doğalgaza geçişte vatandaşlara birkaç yıl süre tanınmalı. Aynı mantolama da tanınan süre gibi olmalı. Mantolamada 2017 ‘ye kadar süre tanındı. Kömür yasağı da böyle olmalı’’ dedi.

ÇOĞU İNSANIN GÜCÜ OLMAYABİLİR

Öte yandan kömürden doğalgaza geçişi birçok insanın yapamayabileceğini bunun maddi güçle alakalı olduğunu dile getiren Bolat, ‘’Bu konu enine boyuna masaya yatırılıp öyle karar alınmalı. Tamam dezavantajlı gruptan bahsediliyor ama çoğu vatandaş ne dezavantajlı grup içinde yer alıyor ne de bu dönüşümü gerçekleştirebilecek güçte. Bu yüzden iyi düşünülüp yıllara göre, hem vatandaş hem de doğalgaz dönüşümünü gerçekleştiren esnafla görüşülmeli. Dönüşümde ayrıca vatandaşlara kolaylıklar sağlanmalı. Yani doğalgaz geçişin önce teşvik edilmesi gerekiyor’’ diye konuştu.

 

Bu haber 639 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...