‘’Isparta’nın daha fazla yatırım alabilmesi için büyük ölçekli yatırım alanına ihtiyacı var’’

12 Mayıs 2014 17:04

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Koordinatör Vekili Ali Toker, ‘1/ 100.000 Çevre Düzeni Planı; Korunan Alanlar, Tarım Arazileri ve coğrafi yapısı nedeniyle yatırıma izin çıkacak alanların çok sınırlı olduğu’ tezini ortaya attı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta Koordinatör Vekili Ali Toker, Isparta açısından hayati değerde çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Ancak profesyonel perspektifte Isparta’da proje hazırlama kültürünün eksikliğinden söz eden Toker, fizibilite hazırlama anlayışının zayıf olduğu tezini ortaya atarak coğrafi açıdan da Isparta’nın çok zor bir bölge olduğunu savundu. 1/ 100.000 Çevre Yönetim Planı, tarımsal araziler, korunan alanlar vb… kriterler nedeniyle Isparta’da yatırım ve ruhsat açısından önemli sıkıntıların yaşandığına vurgu yapan Toker, çözüm istedi. Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nin de (SD OSB) mutlak surette büyütülmesi gerektiğini savunan Toker, ALGIDA örneğinin Isparta açısından çok çarpıcı bir gerçek olduğunu kaydetti.

GÖNEN’İN KARŞISI OSB İLAN EDİLSİN

ALGIDA’nın yatırım için Isparta’ya geldiğini anımsatan Toker, “Ancak büyük ölçekli yatırım alanı tahsisi istediler. Sağlanamadığı için yatırımın Isparta’ya yapılması mümkün olmadı. Bu çok acı bir örnektir” dedi. SD OSB için iki formül öneren Ali Toker, “Süleyman Organize Sanayi Bölgesi genişletilmeli. Ancak Mania Planı var. O engel aşılmalı. Bir başka fikrimiz daha var: Gönen’in karşı tarafı Organize Sanayi Bölgesi olarak ilan edilmelidir’’ dedi.

 

 

Bu haber 611 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...