Belediye davasında kararın çıkması bekleniyor

13 Mayıs 2014 15:43

82 Sanıklı belediye davasının karar niteliği taşıyacağı tahmin edilen 17. duruşması 15 Mayıs Perşembe saat 10.00’da Isparta Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanacak.

Uzun süredir devam eden 82 sanıklı belediye davası 15 Mayıs Perşembe günü tekrar görülmeye başlanacak. Sanık avukatlarının ortak fikri duruşmanın karar aşamasına geldiği görüşünde.

BERAAT İSTEMİŞLERDİ

Günaydın davaya konu adı geçen şahısların suçsuzluğuna inandığını hukukun gereken kararı vereceğini bildirdi. Geçtiğimiz 16. duruşmaya Başkan Günaydın katılmamıştı. Sanık avukatları CMK’nın 235. Maddesini örnek göstererek dinlemelerin delil niteliği taşımaktan çıktığını beyan etmişlerdi. Birçok sanığın avukatlığını yapan Baro Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu’da yaptığı açıklamada “Aklanmaya çalışıyoruz. Ama vicdanlarda aklanabilecek miyiz?” yorumunu yapmıştı. Sanıklar tüm suçlamaları kabul etmeyerek mahkemeden beraatlarını talep etmişlerdi.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Geçtiğimiz 16. duruşmaya 43 sanık ve avukatı katılmış son savunmalarını yapmıştı. Başkan Günaydın’ın da aralarında bulunduğu diğer sanıkların bu duruşmada hazır bulunmaları ve son savunmalarını yapmalarını bekleniyor. Yapılacak savunmaların ardından ise mahkeme heyetinin bir karar vermesi bekleniyor.

BU YAFTAYI TAKANLAR UTANACAK

Başkan Günaydın ise dava ile ilgili olarak herkes gibi kendilerinin de bekleyip göreceğini ve adaletin en iyi şekilde tecelli ederek suçsuz olduklarının ortaya çıkacağının altını çizerek, “Bizlere bu yaftayı takmak isteyenler kadar bir beklenti içinde değilim. Biliyorum ve inanıyorum ki davada adı geçen tüm arkadaşlarımız aklanacaktır. Bizim boynumuza bu yaftayı takmak isteyenler de gereken cevabı alacaktır’’ şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 565 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...