SDÜ’de Hemşirelik Haftası Kutlandı

14 Mayıs 2014 16:15

 “12- 18 Mayıs Hemşirelik Haftası” kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından bir etkinlik düzenlendi.

SDÜ Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Serpil Kök, “İnsan sağlığına hizmet etmek onurlu bir görevdir. Sağlık, bireylerde zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlarımızdandır. Hemşirelik bu ihtiyaca cevap veren en kıymetli mesleklerden birisidir. Hemşirelik mesleğini meslektaşlarımız sevgi, saygı ve sabırla yerine getirmektedirler. Bilgi ve becerilerini insan sağlığına adayan hemşirelerimiz sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde, geliştirilmesinde ve sürdürülmesinde önemli rol oynar. Mesleğini özveriyle sürdüren hemşirelerimizin Hemşirelik Haftasını kutluyorum.” dedi.

Başhekim Prof. Dr. M. Tuğrul Sezer de eskiden sadece bayanların mesleği olarak görülen hemşireliğin  artık tek cinsiyetli bir meslek olmaktan çıktığını söyledi. Hemşirelik mesleği denince ilk algının sevgi olduğunu belirten Sezer, “Mesleğinizi ve insanı sevmeden başarılı olmak mümkün değildir. Sabır ve fedakarlık bu mesleğin bir başka özelliği. Hasta yatak sayısına göre olması gerekenin 3’te biri sayıda hemşireyle Türkiye’de 1. sırada sağlık memnuniyetinin sağlanmasında katkısı olan siz değerli hemşirelerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Sağlık hizmetinin olmazsa olmazlarından biri de sevgili hemşirelerimizdir” diyen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil, hemşirelerin gününü kutladı.

Vali Yrd. Cengiz Ata da meşakkatli bir görev ve çeşitli zorlukları içinde bulunduran hemşirelik mesleğini icra eden tüm hemşirelerin gününü kutladı.

Açılış konuşmalarının ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şengül Şişe “Sağlık Hukuku ve Çalışan Hakları” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Çalışma hayatı ve beklentiler hakkında bilgiler veren Şişe, iş yerinde motivasyonu düşüren her şeyin hayatı olumsuz etkilediğini; hukukun birey, toplum ve devlet ilişkilerinde ortak iyilik ve menfaati gözettiğini söyledi. bireylerin yönetimden her çalışana eşit mesafe, eşit iş yükü, eşit mesai yükü, eşit hak ve güvenlik koşulları talep ettiklerini ifade etti. Daha sonra emekli hemşirelere teşekkür plaketi takdim edildi.

Etkinlik kapsamında sunulan müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi de büyük beğeni topladı.

Bu haber 896 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...