Isparta, hayat kurtaran projede pilot il seçildi

14 Mayıs 2014 16:28

Otomobil ile hastane arasında iletişimi sağlayan ECS (Emergency Call System), için Isparta ve Antalya pilot bölge seçildi. ECS, kaza sonrası hızlı ve etkin bir şekilde müdahale imkanı sağlıyor.

Avrupa Birliği'nde 2015 yılında tüm araçlara konulması mecburi olacak Emergency Call Sistemi (ECS), Antalya ve Isparta’da pilot olarak uygulanmaya başladı. ECS, kaza sonrası otomobil ile hastane arasında iletişim sağlayıp hızlı ve etkin müdahale imkanı getiriyor. Proje yetkilisi Yiğit Kulabaş, “Sistem trafik kazası olduğu anda 112 Acil Servis'e araçta kaç kişi olduğunu, kazanın boyutunu, araçta kimlerin emniyet kemeri taktığını, aracın bulunduğu koordinatı anında gönderecek. Böylece kazaya kaç ambulans gönderileceği, hangi tıbbi ekipmanların araçta olması gerektiği bilinecek” dedi.

MALİYET: 1000 TL

Sistemde araca bir SIm kart takılacak ve bütün güvenlik sistemleriyle bağlantılı olacak. Böylece kaza sonrası kaç airbag'in açıldığı bir başka deyişle kazanın boyutu bilenebilecek. Sistemin hızla Türkiye'de de uygulanabileceğine işaret eden Kulabaş, ECS'nin aylık 40 liraya 24 ay vadeyle araçlara takılabileceğini kaydetti.

Bu haber 665 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...