MAHALLE ANNELERİ geliyor

14 Mayıs 2014 16:57

Isparta Valiliği  Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen “Mahalle Anneleri” projesi hayata geçti. Proje kapsamında Evlilik, Anne-Baba Okulu gibi eğitim çalışmaları yürütülecek. 

Vali Vahdettin Özkan'ın eşi Dr. Ruhan Özkan'ın himayesinde Isparta Valiliği  Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen “Mahalle Anneleri” projesi hayata  geçti. Proje, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı salonunda  tanıtıldı.

Isparta Valiliği başta olmak üzere projeye mahalle muhtarları, Halk Eğitim İl Müdürlüğü Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilgili sivil toplum kuruluşları da destek veriyor.

SOSYAL DUYARLILIK PROJESİ

Proje hakkında bilgi veren Isparta Valiliği AB  Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Yasin Doğan,  tüm mahalle sakinlerinin daha huzurlu, daha kaliteli ve daha sağlıklı bir yaşama sahip olmalarına katkıda bulunmak; mahallenin sorunlarının gündeme getirilmesini ve problem çözümü ile ilgili gerek devlet kurumları gerekse STK’larla koordinasyonu sağlamak aynı zamanda da unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasını gerçekleştirmeyi amaçlayan bir sosyal duyarlılık projesi olduğunu söyledi. 

EVLİLİK OKULU AÇILACAK

Mahalle annesini  mahallede yaşayan bireylerin yaşam kalitesinin yükseltilmesini hedefleyen, mahallelinin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duydukları tüm sosyal olaylarda yardımlaşmalarını sağlayacak sosyal bir lider olarak tanımlayan  Doğan "Proje kapsamında sağlam, güçlü, sorunlarını çözebilen ve uyumlu bir aile birlikteliği ile ailelerin huzur ve refahının geliştirilmesini sağlamak üzere konu ile ilgili uzmanları tarafından verilecek seminerler, Evliliklerin daha uzun ömürlü ve daha kaliteli yürümesini sağlamak üzere yeni evlenecek çiftlere yönelik  “Evlilik Okulu” eğitim programları, Çocuk bakımı konularında bireylerde bilinç oluşturulmasına yönelik “Anne-Baba Okulu” eğitim programları organize etmek.  Aile içinde çıkabilecek çatışmaların çözümünde uzman desteği sağlamak gibi  faaliyetlerin yapılması amaçlanıyor" dedi.

KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRILACAK

Proje ile çocuklarda kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için aile içi kitap okuma kampanyalarının teşvik edilip düzenlenmesine yönelik çalışmalar yapılacağını belirten Doğan, bu kapsamda çocuklarda sosyal bilinç kavramının oluşturulmasına yönelik çalışmalar, çocukların okul devamsızlıklarının Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul sistemi üzerinden ebeveynleri tarafından izlenmesi konusunda bilinç oluşturmaya yönelik çalışmalar yürütüleceğini söyledi. 

MAHALLEDE GİRİŞMİCİLİK TEŞVİK EDİLECEK

Projenin sağlıkla ilgili amaçlarını anlatan Doğan, " Anne sütü, çocuk aşıları, çocuk sağlığı, dengeli ve doğru beslenme, spor yapma ve egzersiz, obeziteyle mücadele, bağımlılık yapan maddelerden uzak durulması konularında eğitimler düzenlenecek" dedi.  Mahalle Anneleri projesinin sosyal ve ekonomik amaçlarını da anlatan Doğan, " Kadınların ve gençlerin girişimciliklerini teşvik edip ilgili kurumlarla(Halk Eğitim, İşkur) işbirliği ile bundan gelir sağlamalarının yollarını öğrenmelerine destek olabilmek, mahalle sakinlerinin kamu hizmetlerinden daha etkili biçimde yararlanmalarını sağlamak için bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları yapmak  amacındayız" diye konuştu.  

Bu haber 643 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...