“Emek sömürüsü devam ediyor”

15 Mayıs 2014 16:05

TEKSİF Sendikası Şube Başkanı Sadık Kaya, bazı işverenlerin sendikaya üye olma hakkını, taşeron işçiliği veya süresi belirli hizmet akdi gibi sistemlerle emek sömürüsüne devam edildiğini ileri sürdü.

Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası(TEKSİF) Genel Merkezi’nin 2014 yılı eğitim seminerlerinin ilki dün Isparta’da başladı. Basmacıoğlu Otel’de saat 09.30’da başlayan seminere Genel Başkan Yardımcısı Metin Kır, Türk-İş Sosyal Güvenlik Danışmanı Cemal Tosun, Örgütlenme Eğitim Uzmanı Bahri Topçu, Isparta’daki işçi kuruluşlarının temsilcileri ile üyeler katıldı.

HEP BERABER ÖRGÜTLENMELİYİZ

Toplantının açış konuşmasını TEKSİF Sendikası Şube Başkanı Sadık Kaya yaptı. 2014 yılının TEKSİF Sendikası için örgütlenme yılı olduğunu dile getiren Kaya “Bu durum gücümüze güç katmıştır” dedi. Kaya, “Emek sömürüsü yapan bazı işverenlerimiz kanuni, kural, nizam tanımadan anayasal hakkımız olan sendikaya üye olma hakkımızı, taşeron işçiliği veya süresi belirli hizmet akdi gibi sistemlerle emek sömürüsüne devam etmektedirler. Bunların bu şekilde davranmaları bizlerin sofrasından bir dilim ekmeğimizin azalıyor olması demektir. Kendimiz, geleceğimiz ve çocuklarımız için hep beraber örgütlenmeliyiz” şeklinde konuştu.

GENEL BAŞKAN SOMA’YA GİTTİ

Öte yandan Sadık Kaya, seminere katılmak üzere ilimize gelen TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat’ın Manisa Soma’da yaşanan maden ocağı faciasından sonra acilen Soma’ya gitmek zorunda kaldığını söyledi. Seminer bugün yapılacak etkinlik sonrası sona erecek.

Bu haber 655 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...