“Proje üssü bir üniversite olmak istiyoruz”

15 Mayıs 2014 16:13

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde Bilim ve Bahar Şenlikleri kapsamında dün Bilim ve Teknoloji Fuarı (Proje Pazarı) açıldı. SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, bu tür etkinliklerle proje üssü bir üniversite haline gelmek istediklerini söyledi.

Soma'da yaşanan maden faciası sonrası SDÜ'de başlayan Bilim ve Bahar Şenliği kapsamında konser ve eğlence programları iptal edilirken, bilimsel etkinlikler sürüyor. Bu kapsamda Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen projeler Bilim ve Teknoloji Fuarı'nda (Proje Pazarı) görücüye çıktı. SDÜ Atatürk Spor Salonu'nda yapılan Bilim ve Teknoloji Fuarı'nın açılışına Vali Vahdettin Özkan, SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve işadamları katıldı.   

PROJENİN OSKARLARINI BURADAN DAĞITMAK İSTİYORUZ    

Proje Pazarı’nın açış konuşmasını yapan SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, “17 yıldır düzenlenen Bilim ve Bahar Şenliği'nin bilim kısmını üç yıldır düzenliyoruz. Biliyorsunuz ülkemizde elim bir kaza meydana gelmişken bizim bahar şenliği düzenlememiz uygun olmayacaktı. Yastayız. Bu nedenle eğlence kısmını iptal ettik. Ancak proje pazarı etkinliğimiz devam ediyor. Türkiye'nin her yerinden katılım var. Biz diyoruz ki Türkiye'nin geleceği yeniliklerde. Her sektöre yenilik yaptığınız takdirde rekabetçi gücünüz artabilir. Bu yenilikleri yapacak olan kimseler de büyük oranda üniversitelerden çıkacak. Üniversiteler yetişmiş insan kaynağı ve fonlara ulaşma bakımından kişi ve kurumlara karşı daha üstün durumda.  Daha önceki yıllarda olduğu gibi burada yüzlerce proje yarışıyor. Burada dereceye giren arkadaşlarımızı parasal ve sosyal ödüller bekliyor. Ayrıca birçok işadamını kanalize edip o projelerin hayata geçmesine yönelik organizasyonlar düzenliyoruz.  Ticaret ve Sanayi odamız, KOSGEB, işadamlarımız burada. Hedefimiz Isparta ve SDÜ ile ünlenen proje pazarı olmak istiyoruz. Projenin Oskarlarını burada dağıtalım diyoruz” dedi.

PROJE YAPMAK SDÜ

İÇİN NORMAL BİR İŞ

Proje Pazarına sadece üniversitelerden değil,  üniversite dışında proje geliştirmiş olanların da katılım sağladığını belirten İbicioğlu, “Tabi verdiğimiz ödüller de etkili oluyor. Burada proje eko sistemi oluşuyor.  Artık proje yapmak bizim için normal bir iş. Biz en inovatif üniversite ödülünü aldık. Bursa İhracatçılar Meclisi'nde birincilik ödülü aldık. TÜBİTAK'ta birinciyiz. Bunların sürdürülebilir hale gelmesi için bu proje pazarları şart” diye konuştu. 

MADEN KAZALARINI ÖNLEMEK

İÇİN PROJE HAZIRLAYACAĞIZ

Öte yandan Soma'da meydana gelen maden faciasının ardından bu tür maden kazalarında ölümlerin en aza indirilmesine yönelik proje hazırlamak istediklerini belirten İbicioğlu, “Bu tür kazaların önlenmesi için erken uyarı sistemleri nasıl geliştirilebilir veya göçük meydana geldiğinde en az zararla en hızlı şekilde ölüm oranını mümkünse sıfıra indirmek amaçlı insanları nasıl kurtarabiliriz? şeklinde proje çalışması yapalım diyoruz. SDÜ bunu başarabilecek güçte” şeklinde konuştu.    

 

 

Bu haber 682 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...