Atlasjet’e suç duyurusu

3 Ekim 2012 18:34

Dünyaya Bakış Hava Taşımacılığı A.Ş.’nin yüzde 50 ortağı olan Hollandalı Ronald Rudolf şirketi, Atlas Jet’in sahibi Murat Ersoy, Atıf Harmanda ve uçak kazası davası sanıklarından Yavuz Çizmeci hakkında Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na, 'evrakta sahtecilik', 'dolandırıcılık', 'hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmaktan' suç duyurusunda bulundu.

Isparta’da beş yıl önce 30 Kasım 2007 tarihinde meydana gelen ve 7’si mürettebat 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili her gün yeni bir skandal ortaya çıkıyor. Bu kez skandalı Dünyaya Bakış Hava Taşımacılığı A.Ş.’nin yüzde 50 ortağı olan Hollandalı Ronald Rudolf ortaya çıkardı.

Bilirkişiler Serhat Özdemir ve Tahir Aksoy’un, “asli kusurlu” olarak tespit ettiği MD tipi uçağın sahte imzayla Atlasjet’e kiralandığının ileri sürülmesinden sonra, Hollandalı ortağın yüzde 50 hissesinin de ele geçirildiği iddia edildi.

Müvekkilinin Isparta’daki kazadan sonra travma nedeniyle tedavi gördüğünü belirten avukat Rıdvan Özkurt, suç duyurusunda şu iddialarda bulundu: “Wold Focus şirketinin yüzde 50’lik payının yetkili olmayan kişilerce ve gayri kanuni yollarla satın alındığı tespit edildi. Yavuz Çizmeci, sahte olduğunu düşündüğümüz evraklar ve hisse devir sözleşmeleriyle şirkete ortak yapılmıştır. Yüzde 50 ortak olmamıza rağmen Atlasjet’e uçak kiralanmıştır. Kiralama bedelleri şirket hesaplarına yatırılmamıştır.”

Öte yandan uçak kazası davasının bir sonraki duruşması 17 Ekim 2012 tarihinde yapılacak.

 

Bu haber 2120 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...