Tarihimize, kültürümüze ışık tutuyor

16 Mayıs 2014 16:32

Isparta Belediyesi tarafından Gökçay Kavşağı’nda inşa ettirilen ve gerek mimari yapısı, gerek içerisinde barındırdığı objeleriyle Türk tarihine ışık tutan Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi, il içi, il dışı ve yurt dışından misafirlerini ağırlıyor.

Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’nin son konukları Süleyman Demirel Üniversitesi’nde (SDÜ) öğrenim gören Türkmenistan ve Kırgızistanlı öğrenciler ile Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO’da okuyan öğrenciler oldu.

Müzeyi büyük bir hayranlıkla gezen, halı ve kilimleri yakından inceleyen öğrenciler “Dedelerimizin, ninelerimizin evlerinde gördüklerimizi yeniden yıllar sonra burada görebilmek bizleri mutlu etti. Bizim tarihimize ve kültürümüze ışık tutan bir müze olmuş” dediler.

Müze ziyareti sonrasında Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO Müdür Yardımcısı Muammer Salim, “Müze gerçekten çok güzel. Isparta’nın tarihini, kültürünü, geçmiş yaşantısını anlatan bir müze olmuş. Bu müzenin yapılmasında emeği geçen, katkısı olan başta belediye başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Yine müzeyi gezen öğrenciler de, “İnsanın geçmişini öğrenebilmesi, tanıyabilmesi için yapılan güzel bir çalışma. Dedelerimizin, ninelerimizin evlerinde gördüklerimizi tekrar burada görebilmek çok güzel bir duygu” görüşlerinde bulundular.

 

Bu haber 589 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...