“Rektöre cevabı Feyzioğlu vermeli!”

16 Mayıs 2014 16:43

Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la sürtüşme yaşayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na salon vermeyip açıkça da bunu dile getirmesi sonrası değerlendirmede bulundu. Gökmenoğlu, İbicioğlu’nun kararına saygı duyduğunu ancak ona gerekli cevabı Feyzioğlu’nun vermesi gerektiğini bildirdi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Süleyman DemireL Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu’nun daveti üzerine Ispartaya gelerek bir konferans verecekti. Ancak Rektör Hasan İbicioğlu, salonun dolu olduğunu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la yaşadığı sürtüşmeyi gerekçe göstererek SDÜ’den salon vermemişti.

KARARINA SAYGI DUYUYORUM

Bir süredir gündemde kalan bu gelişmeyi değerlendiren Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, “Bizim düzenlemiş olduğumuz bir program değildi. Bunu düzenleyen SDÜ’nün Atatürkçü Düşünce Topluluğuydu. Salonun iptal edildiği bize söylendi. Barolar Birliği’nden de bu anlatıldı. Doğruluğunu araştırdık. Rektör Hocamızın gençlik şöleni olduğu için iptal ettiği bildirildi. Tabi saygı duyuyorum. Rektör Hocama Metin Feyzioğlu’nun cevap vermesi doğru olur. Zaten 1 hafta, 10 gün sonra gelecek” dedi.

“BEN OLSAM BU KONUŞMAYI ORADA YAPMAZDIM”

Öte yandan Metin Feyzioğlu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan sürtüşmeyi de değerlendiren Gökmenoğlu, şöyle devam etti; “Başbakan Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi törenindeki tatsız bir söylem üzerine üzüntüsü olmuştu. İkinci durum ise Metin Feyzioğlu ile yaşandı. Metin Feyzioğlu’nun konuşmasına bakıldığı zaman hakaret içeriyi yok. Ancak Başbakanımız söylediklerine üzülüyor. Ancak bundan birkaç gün evvel Van’dan Feyzioğlu’nu ziyarete geliyorlar. Başbakan’a selamlarını iletmelerini istiyor. Feyzioğlu da bu selamı en doğru bir makama iletmiştir. Burada tamamen yanlış bir anlaşılma var. Siyasi irade oradaydı. Konuşmanın yeri miydi? Ben olsam onu orada izah etmez makamında bunları kendine iletirdim. Burada bir hakaret içeriği yok. Bir talep var.

“SİYASİ ERKE BU CÜMLELERİ SÖYLEBİLECEK TEK KURUM BİZİZ”

Evet iddialarda yanlışlık olmuş olabilir. Ama bunu siyasi erke iletmekten başka çare yoktur. Çözüm merkezi orasıdır. Bu usturuplu cümlelerle iletilmiştir. Başbakanımızın yaşadığı üzücü olayların da etkisiyle bu Barolar Birliği Başkanımıza katmerli olarak geri dönmüştür. Konuşma uzun olmuş olabilir ama en ufak bir hakaret yoktur. Siyasi erke bu cümleleri söyleyebilecek tek kurum biziz. Böyle bir konuşmayı ben yaparmıydım, yapmazdım.”

 

 

Bu haber 670 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...