“AKP’li vekillerin ilgisizliği yüzünden turizm alanlarımız içler acısı haldedir”

3 Ekim 2012 18:37

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı İsa Yalçın, bir basın açıklaması yaparak,

Isparta’nın turizm konusundaki sıkıntılarını, MHP teşkilatı olarak bu konuda belirledikleri eksiklikleri ve çözüm önerilerini ifade etti.

Yeni teşvik yasası ile ilan  edilen 14 ildeki  Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri içerinde Isparta’nın yer almadığını belirten MHP İl Başkanı Yalçın, “Bari yapılacak teşvik düzenlemesinde Isparta'nın Davraz Kayak Merkezi ve İnanç turizmi kapsamında Eğirdir- Barla'nın "Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri" içinde yer alması çaba harcayalım” dedi.

Yalçın’ın açıklaması şöyle; “Isparta'da turizm denince aklımıza ilk gelen yerlerden biri Barla'dır.

Yılda yaklaşık 500 bin insan Barla’yı ve Çam Dağı’nı inanç turizmi kapsamında ziyaret etmektedir.  

Barla, İnanç turizmi açısından Isparta'nın en sorunsuz yeri olması lazım gelirken maalesef yetkililerin duyarsızlığı orada yaşayan vatandaşlarımızın da sessizliği Barla'yı hak ettiği yere getirememiştir. Benim gözlemlerime göre Barla'ya gelen ziyaretçilere alt yapı eksikliklerinden dolayı gereken hizmet verilememektedir. Örneğin Barla'da:

* toplu ihtiyaçlara cevap verecek sosyal donatı alanlarının olmaması,

*modern ve hijyene uygun wc'lerin olmaması,

*lokantaların olmaması, 

*Oralardaki yerel ürünlerin daha derli toplu satış stantlarının olmaması, 

*Çöp atık yerlerinin beklenen düzeyde olmaması,

*Otopark sorununun çözümlenmemesi, yolcu otobüsleri için gerekli park yerlerinin yetersiz olması, 

*Barla'nın ileriye dönük mastır imar planının olmaması. Çarpık  ve yüksek yapıların hızla gelişmesi, 

*İnanç turizmini aslına uygun anlatacak eğitimli rehberlerin az sayıda olması, 

*Uzun süreli barınmaları karşılayacak apart ya da otellerin az olması. 

Kısacası Barla'nın inanç turizminde, hak ettiği yerde olmasını istiyorsak ve her yerde de biz bunları durmadan lanse ediyorsak, lütfen bu eksiklikleri gidermek için tüm yetkili merciler, sivil toplum örgütleri vakıflar,  özellikle iktidar partisi İl teşkilatı ve milletvekilleri el ele verip bu sorunları ivedilikle çözmeli.              

Bu bölgedeki yatırımlar için gerekli paralar devlet bütçesinden tahsis edilmeli sudan sebeplerle yatırımlar ertelenmemeli acil çözümler üretilmelidir.

Kimse, alınganlık göstermesin, iktidar milletvekilleri, Isparta’mız ve Barla'nın ve diğer turizm alanlarımızın imarı için küçücük paraları bulamazken, komşumuz

Burdur’un milletvekilleri 2 -3 bin nüfuslu bir kazasının, hükümet konağı için 4 milyon lira kaynak bulabiliyor ama Isparta’nın iktidar milletvekilleri, il başkanı 1.5 milyon lira-500 bin lira gibi küçücük kaynakları bulup bu küçücük ihaleleri yapamıyor (!) Barla'da,  Davraz Kayak merkezinde ve diğer turizm alanlarında turizmin kalkınmasından söz etmek hayal oluyor. 

İnanç turizmi için önümüzdeki engellerden biri de bugün için pek fark edilmeyen ama ileride yatırımcıların önüne çıkacak olan yürürlükteki Eğirdir gölü havzası için uygulamaya konulan "Mutlak Koruma Alanı" ve "Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği " en büyük engel olacaktır. Bu yönetmelik hakkında STK'lar ve özellikle" Mimar ve Mühendis odaları " devreye girmeli yönetmeliklerde gerekli değişikliklerin yapılması için çaba sarf etmelidir.

*Amacımız kimseyi kırmak değil aksine sorunları giderilmesi ve Barlaya yüzlerce km uzaktan gelen misafirlerimizin rahat daha güzel, yaşanabilir Barla'yı ve Isparta’mızı görebilmeleri içindir.

Bugün Turizm denince Isparta'da aklımıza ilk gelen yerlerden biri de turizmde Isparta'nın olmazsa olmazı, markası Davraz kayak merkezi idi. Devlet bu kayak merkezi için 60 milyon lira para harcadı. Bu yatırımlara güvenen özel sektör de geldi buraya Isparta’nın ilk 5 yıldızlı otelini inşa etti.

Davraz Kayak Merkezi kış sezonunda kayak sporları, yüksek rakımlı uluslararası kamp merkezi olma yolunda hızla ilerlerken, yanlış uygulanan projeler sebebiyle Isparta’nın turizmde marka olma yolunda hızla yol alan Davraz Kayak merkezi şimdi yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Isparta’yı ilgilendiren hayati konularda net bir tavır ortaya koymayan AKP Isparta teşkilatının ve milletvekillerinin bu konuda da hala net beyanları tavırları yok. 

İktidar partisinin yetkilileri " 2013 yılında hedefimiz bir milyon turist " derken: Davraz Kayak Merkezinin kapanma noktasında gelmesi hatta ve hatta çığ ve yıldırım düşmesi neticesinde arızalanan telesiyejlerin bakım ve onarımı için yapılması gereken ihale için 500 bin lira bulunamamış ve ihale yapılamamıştır. 

* Isparta’nın hafta sonları tek nefes alabileceği yerlerden biri olarak bilinen Milas ve Gölcük milli parkı bakımsızlıktan ve ilgisizlikten mikrop ve hastalık yuvası haline gelmiştir. Yapılması gereken bir mastır planla Abant Gölünü ve çevresini 5’e katlayacak ve Türkiye’nin gözbebeği haline gelebilecek alan AKP teşkilatı ve milletvekillerinin ilgisizliği yüzünden içler acısı bir haldedir.

*Aynı şekilde "Yazılı Kanyon ile Kovada Gölü Milli Parkı " ve " Yenişarbademli-Pınargözü" bakımsızlıktan ve projesizlikten kullanılamaz haldedir.

*Geçmişte Eğirdir ve yeşil ada yaz aylarında turist kaynarken bakımsızlık ve projesizlikten kan ağlamaktadır. İşte bu gerçeklerin ışığı altında, Turizm konusundaki eksikliklerimizin bir an önce giderilmesi gerekmektedir.

*Yeni teşvik yasası ile ilan  edilen14 ildeki  Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri içerinde Isparta yok . Bari yapılacak teşvik düzenlemesinde Isparta'nın Davraz Kayak Merkezi ve İnanç turizmi kapsamında Eğirdir- Barla'nın "Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri" içinde yer alması çaba harcayalım. Kazanan Isparta olsun”. 

Bu haber 928 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...