Gençlik hayatından memnun

17 Mayıs 2014 13:38

Türkiye İstatistik Kurumu, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı öncesi gençlerin mutluluk düzeyi üzerinde yaptığı araştırmayı sonlandırdı. Buna göre ilimizde 18-24 yaş arası genç nüfusun yüzde 71.7'si  yaşantısından memnun. En büyük mutluluk kaynağını aile oluştururken, ilimiz lise mezunu genç nüfus oranı sıralamasında da Türkiye üçüncüsü oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı öncesi gençler arasında yaptığı istatistik araştırmasını yayımladı. TÜİK’in araştırmasına göre Isparta'da, 18-24 yaş arası genç nüfus umut ve mutluluk içinde. 

GENÇLER HAYATINDAN MEMNUN

Araştırmada Isparta'da 18-24 yaş arasındaki genç nüfusun yüzde 71.7'si hayatından memnun olduğunu ifade etti. Yaşantılarından memnun olanlar daha çok genç bayanlar. Mutluyum diyen kadınların oranı yüzde 72'4 olarak açıklandı. Buna karşılık yaşamından orta düzeyde memnun olan genç nüfus oranı yüzde 24. Orta düzeyde memnun olan  kadın oranı yüzde 26. Isparta'da genç nüfusun yüzde 3.6'sı ise yaşamından memnuniyetsizliğini dile getirdi.

SAĞLIK EN BÜYÜK MUTLULUK KAYNAĞI

Mutluluk kaynağının başında gençler için sağlık önde geliyor. Sağlıktan sonra  mutluluğun kaynakları sevgi, başarı, para ve iş olarak sıralanıyor. Gençleri mutlu eden en önemli faktör ise aileleri.

 GENÇLERİMİZ GELECEĞİNDEN UMUTLU

Öte yandan Isparta'da genç nüfusun yüzde 88.5 gibi büyük bir çoğunluğu geleceğinden umutlu.  Geleceğinden umutlu olduklarını söyleyen erkekler yüzde 90,4, kadınlar ise yüzde 86,5 oranında. Buna karşılık genç nüfusun yüzde 11.5'i gelecek için karamsar. Umutsuz gençler arasında  kadınlar daha fazla.

LİSE MEZUNLARI BAKIMINDAN İLK ÜÇTE

Bu arada eğitim durumu bakımından Isparta lise mezunu genç nüfus oranı sıralamasında yüzde 46.7 ile Türkiye üçüncüsü oldu. Eğitim veri tabanına göre de ilimizde en çok lise mezunu genç nüfus bulunuyor. 2013 yılında lise mezunu olan 18-24 yaş arası nüfus 32 bin 223. Lise mezunlarını 12 bin 94'le ilköğretim mezunları takip ediyor. İlde bu yaş grubunda olup okuma yazma bilmeyen 154 kişi saptanmış durumda. Okuryazar nüfusu ise 1075. Isparta nüfusuna kayıtlı 5093 yüksekokul ve  üniversite mezunu var.   

 

Bu haber 652 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...