‘’Ceza Yargıtay’da ‘Sıfır’ olarak döner!’’

19 Mayıs 2014 18:02

Belediye davasında 2 ayrı olayda görevi kötüye kullanma suçundan toplamda 4 yıl 2 ay hapis cezası alan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, cezanın Yargıtay’dan döneceğine inandığını söyledi.

Isparta Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyonun ardından Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 17. duruşmanın sonunda karar açıklandı. Karara göre zimmet, ihaleye fesat karıştırma ve evrakta sahtecilik suçlamalarından beraat eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, görevi kötüye kullanma suçundan ise 2 ayrı olaydan toplamda 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı.

UFAK TEFEK CEZA VERMELERİ LAZIMDI

Böyle bir kararın çıkacağını önceden beklediğini belirten Başkan Günaydın, ‘’Bilindiği üzere daha önce 22 arkadaşımız hapiste yattı. O yüzden hapse atılma nedeninden dolayı ufak tefek ceza vermeleri lazımdı. O arkadaşlarımız devlete tazminat davası açamasınlar diye böyle bir şey bekliyordum. Bu zaferle bitmiş bir konudur. Zimmet, resmi evrak ve ihaleye fesat karıştırma suçlarından berat ettim. Demek ki adalet tecellisini buldu’’ dedi.

‘’172 YILDAN 1 YILA DÜŞTÜ, YARGITAY ONU DA SIFIRA ÇEVİRECEKTİR’’

Öte yandan dava başladığında 172 yılla yargılandığını ve daha sonra bunun 30 yıla kadar düştüğünü hatırlatan Başkan Günaydın, ‘’Bu 1 yılda kalkar. MHP ve Günaydın’ın ailesini içine sokarak bir linç operasyonudur. 30 Mart’ta halk onun cevabını verdi. Şimdi de adalet verdi. Bu neticelenmiş demektir. Tüm arkadaşlarımızla ufak tefek bir şeyler olacaktı. Bunu bekliyorduk. Yargıtay onu da sıfıra çevirecektir’’ diye konuştu.

Bu haber 695 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...