İbicioğlu; “19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına kavuşmasındaki ilk hamledir”

21 Mayıs 2014 16:23

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İbicioğlu’nun mesajı şöyle: “

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli dönüm noktalarından bir olan Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun'a çıkışının 95. Yıldönümünü anmaktayız. Türk Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olarak kabul edilen bu gün; Türkiye Cumhuriyeti’nin millî birlik ve beraberliğine, bağımsızlığına kavuşmasındaki ilk hamledir.

Ayrıca 19 Mayıs’ın geleceğin mimarı gençlerimize armağan edilmesi ayrı bir anlam taşımaktadır. Türk Gençliği, 19 Mayıs 1919′un sıradan bir tarih olmadığının bilincinde olmalıdır. Atatürk; her zaman, Türk Milleti’ni ileri götürecek olanların gençler olduğunu dile getirir. Dolayısıyla “gençlik” kavramı onun için ayrı bir önem taşır. Atatürk, gençlerden sık sık bahsederken yaş sınırı dışında fikri gençliği yani, fikirde yeniliği de ifade eder. Bundan dolayı, bu tarihî günü gençliğe ithaf etmiştir.

Bu kutlu güne kavuşmamızı sağlayan; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun değerli silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, bütün gençlerimizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum”.

Bu haber 645 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...