ITSO Başkanı Başdeğirmen’den 19 Mayıs mesajı

21 Mayıs 2014 16:27

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 19 Mayıs 1919’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Samsun’a atılan ilk adımın, bugünkü güçlü Türkiye Cumhuriyeti’ne ulaşılan yolda çok şey ifade ettiğini vurgulayan Başdeğirmen’in mesajı şöyle:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru’yla Samsun’a çıktığı ve Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın ilk ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919 tarihinin üzerinden 95 yıl geçti. O günden sonra yaşanan büyük kurtuluş mücadelemiz, ardından kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanı, toplumsal hayatımızdaki yenilikler, demokrasi mücadelemiz, büyük sanayi hamlemiz ve bugün geldiğimiz nokta, doğrusu dünya tarihine büyük bir destan olarak yazılmıştır.

Bu anlamlı günün gençlerimize bayram olarak armağan edilmesinin altında da çok derin anlamlar vardır. Atatürk’ün de ifade ettiği gibi Türkiyemizin gelişimini ve büyümesini devam ettirecek olan gözlerindeki ışık, içlerindeki girişimci ruh  ile gençlerimizdir. Türkiye Cumhuriyeti başarılı, bilgili ve araştırmacı gençler yetiştirmeye devam ettikçe, gücümüzde bir o kadar artacaktır. İş dünyası olarak gençlerimize güvenimiz sonsuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum."

 

 

 

Bu haber 639 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...