“Akçalı işlerin döndüğü yere eş, dost, akraba koymasın!”

21 Mayıs 2014 18:54

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın 4 yıl 2 ay ceza almasının ardından kendine önemli bir tavsiyede bulundu. Şenol, “Günaydın’ın başkalarının işlediği suçtan ceza aldığı yönünde kamuoyunda bir algı var. O zaman akçalı işlerin döndüğü yere eş, dost, akraba koymasın” dedi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, 82 sanıklı Belediye davasının sonuçlanmasının ardından ilk kez konuştu. Dava sonrası Belediye Başkanı’nın yerel mahkemeden 4 yıl 2 ay hapis cezası aldığını bunun çok iyi okunması gerektiğini ifade eden Şenol, Günaydın’a önemli tavsiyelerde bulundu.

“SEÇİLMİŞ YA DA ATANMIŞ KİŞİLERİN AKÇALI

İŞLERDE SORUMLULUĞU ÇOK BÜYÜK”

Mahkemenin duruşma anlamında sonuçlandığını ancak temyiz anlamında sonuçlanmadığını belirten Şenol, “Yargıtay’ın 1-2 yıla kadar uzanan aşaması var. Hüküm giyme olayı kesinleşene kadar Sayın Başkan ve arkadaşları kendilerini savunacaktır. Kamuda temsil noktasında olan ister seçilmiş ister atanmış olanların akçalı işlerde sorumluluğu çok büyük. Dilerim ki Yargıtay aşamasında aklanırlar. Bir Belediye Başkanının özellikle akçalı konulardan dolayı mahkûm olması kabul edilebilir bir şey değil. Yargıtay’dan da cezalar onanırsa prosedür açık, otomatik olarak başkanlık görevi düşüyor” dedi.

“YARGILAMA SÜRECİ TAMAMLANMADAN BİR BELEDİYE

BAŞKANINI GÖREVDEN ALMAK DOĞRU DEĞİL”

Öte yandan yargılama süreci bitmeden Günaydın’ın görevden alınmasının doğru olmayacağını dile getiren Şenol, “Seçilmiş ya da hizmet etmiş olmak saygın bir olay. Fakat akçalı işlere karışmamak şartıyla. Biz olayın siyasi olarak değerlendirilmesini istemiyoruz. Yargıtay sürecinde AK Parti iktidarı ile MHP Belediyesi arasında kör dövüşü bir savaşa dönmesini istemiyoruz. Gerçekler ortaya çıkmalı ve bu gerçeğe herkes uymalı. Bu dönemde siyasi baskılar devreye girer mi bilemem. Çünkü İçişleri Bakanlığı bu konuda devreye girebilir. Çünkü yetkileri var. Yargılama süreci tamamlanmadan bir Belediye Başkanını görevden almak doğru değil. Geçmişte ülkemizde bunun örnekleri var” diye konuştu.

“YARGITAY BU İŞİ 3 AYDA BİTİRMESİ GEREKİR”

Umutlarının Günaydın ve arkadaşlarının aklanması olduğunu ve Yargıtay’ın da kararını en kısa sürede vermesi gerektiğini bildiren Şenol, “Kamuda temsil noktasında aklanmadan durmak mümkün değildir. Kamu vicdanının yara almaması gerekir. Yargıtay’ın da 3 ay gibi kısa bir sürede bunu sonuca kavuşturması gerekir. En doğrusu en kısa sürede karar verilmesidir. Yıpranmaya engel olmanın tek sebebi de Yargıtay sürecinin en kısa sürede sonuçlanmasıdır. Yargıtay’ın erken sonuç vermesi İçişleri Bakanlığı’nın siyasi tavır almasına da engel olur. Gönlümüz yargılanan herkesin aklanmasından yana. Şehrimizi temsil eden kişilerin bu tür olaylara bulaşması kabul edilebilir bir olay değil ama aklanmak kaydıyla.

“GEÇMİŞ DÖNEMDEN DERS ALINMADI!”

Son olarak Günaydın’a tavsiye ve uyarılarda bulunan Şenol, “Geçmiş dönemden alınmayan bir ders var. Bu da kayınbirader faktörü. Kayınbiraderi çok ceza aldı. Bu cezalar paraya çevrilmedi ya da ertelenmedi. Mahkemenin aldığı bu tavır çok önemli. Belki İçişleri Bakanlığı’nın buradan alacağı bir mesaj var. Ortada birileri bir suçu işlemiş. Gözüken o. Ama ortada işlenen suça ne kadar bulaşılmış. Başkan başkalarının işlediği suçtan ceza aldığı yönünde kamuoyunda bir algı var. O zaman akçalı işlerin döndüğü yere eş, dost, akraba koymasın” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 635 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...