Yaşları küçük Kalpleri büyük

21 Mayıs 2014 18:56

Eski Sanayi Mahallesi’nde ikamet eden bir grup çocuk, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasından etkilenerek, kendi çaplarında yardım kampanyası başlattı. Sanayi esnafını dolaşarak para toplayan çocuklar, topladıkları miktarı Cami İmamı Halil Yürük’e teslim etti. Yürük, yardımı Soma’ya ulaştıracak.

Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği olay ülkemizi ve Isparta’yı derinden üzdü. Bu olay sonrasında maden şehidi ve yaralı kurtulanlar için yardım kampanyaları başlatıldı. İlimizde de minik eller kendi çaplarında bir yardım kampanyası başlattı. Eski Sanayi Mahallesi’nde ikamet eden bir grup çocuk, sanayi esnafını dolaşarak, Soma için para topladı. Esnaf da bu duyarlı davranışa kayıtsız kalmadan gönlünden kopanı verdi. Çocuklar kısa sürede topladıkları 196 lira yardımı Eski Sanayi Camii İmamı Halil Yürük’e teslim etti.

DUYARLI DAVRANIŞTAN DOLAYI OCUKLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Çocukların bu davranışı karşısında çok duygulandığını dile getiren İmam Halil Yürük, “Eski Sanayi Mahallemizin yaşları küçük ama yürekleri çok büyük olan çocuklarımız kendi akıllarınca Soma’daki olaydan üzülmüşler ve sanayi esnafını dolaşarak, yardım toplamışlar. Bu toplamış oldukları yardımları da bana teslim ettiler. Ben de imza karşılığında parayı teslim aldım. Bu duyarlı davranışlarından dolayı çocuklarıma çok teşekkür ediyorum. Çocuklar Yaz Kur’an Kursu’nda benim öğrencilerimdi. Kursta hem Kur’an öğretimi verdik hem de yardımsever, birlik ve beraberliği aşılamaya çalıştık. Çocuklarımız da böyle bir davranışta bulundular. Ben çok memnun oldum” dedi.

DUYUNCA ÇOK ÜZÜLDÜK

Yardım toplama ekibinin sözcüğünü yapan Umut Toros ise Soma’da yaşanan olayı duyunca çok üzüldüklerini belirterek, birkaç arkadaş bir araya gelerek, esnafları gezdiklerini ve para topladıklarını bildirdi. Toros, “İmam amca aracılığıyla bu topladığımız parayı Soma’ya ulaştıracağız” dedi.

 

 

 

 

Bu haber 613 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...