Sporcu fabrikası kuruluyor

21 Mayıs 2014 19:19

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek,  Türkiye için geç kalmış bir uygulama olan Sporcu Fabrikası’nın Isparta’da kurulacağını bildirdi. Projenin şu anda yatırım programına alındığını müjdeleyen Gevrek, “Bu sistemde 7 ayrı branşta 7 ayrı antreman aynı anda yapılabilecek” dedi.

Isparta’ya sportif alanda dev bir proje kazandırılıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, ilimize Sporcu Fabrikası kurulacağını açıkladı. Şu anda projenin yatırım programına alındığını bildiren Gevrek, “Sporcu fabrikaları aslında Türkiye için geç kalmış bir uygulama” dedi.

NORMALDE TEK ALANDA 20 SPORCU ANTREMAN YAPABİLİYORDU

Sporcu fabrikasının ayrıcalıklarından bahseden Gevrek, “Antrenman sahaları yapıyoruz. Ama tek bir alanda 20 çocuğu antrenmana alabiliyorsunuz. Bakanlık güzel bir proje çizdi. 7 ayrı tip proje var. 3 ayrı branş aynı anda antrenman yapabiliyor. Burada tribünler yok. Aynı anda 7 ayrı antrenman 7 ayrı branşta antrenman yapabiliyor. Bu yönden çok iyi bir uygulama. İlimizde de bu yatırım programı alındığından çok mutluyum. Boks, judo, jimnastik, vs dallarda artık çok aktifiz. Bizim kaynağımız ilkokul, ortaokul ve liseler. Saat 15.00’dan sonra çocukları antrenmana almak zorundayız. Bu yönden iyi bir uygulama olacak” dedi.

SAMSUN MODELİ UYGULANACAK

Öte yandan projede Samsun modelinin örnek alınacağını ifade eden Gevrek, “Sporcu Fabrikası’nda Samsun modelini uygulamaya karar verdik. Ama yer sıkıntısı çok büyük. Antrenman spor salonları normal spor salonlarından daha önemli. Antrenman her gün oluyor. O yüzden antrenman spor salonlarının merkezde olması çocuklar için çok daha iyi. 6 Mart’a mevcut projeler sığmıyor. Oraya özgü modern bir proje çizdirebiliriz. Bu 1500 seyirci kapasiteli olabilir” diye konuştu.

“İKİNCİ BİR KAPALI SPOR SALONU ŞART”

Diğer taraftan Isparta’ya bir tane daha kapalı spor salonunun şart olduğunu dile getiren Gevrek, “İlerleyen dönemlerde 3500 seyirci kapasiteli bir salonu kazandırmayı hedefliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 1124 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...