Şevket Demirel Kampüsü için 100 milyon TL harcayacak

22 Mayıs 2014 15:25

İşadamı Şevket Demirel, SDÜ ile imzaladığı protokolde İslamköy’e 7 fakülte binası yapma sözü vermiş ve hemen çalışmalara başlamıştı. Demirel’in fakülte binalarının yanı sıra sosyal ve sportif tesisler de yapacağı bildirildi. Yatırım bedeli ise 100 milyon TL’yi buluyor.

İşadamı Şevket Demirel, İslamköy'e yapacağı 7 fakülte binasının yanına sosyal ve sportif tesisler de kurmaya hazırlanıyor. Binalar için gerekli olan yaklaşık 300 dönüm arazinin yarısının tapularını alan Demirel, arazinin kalan kısmı içinde satın alma işlemlerini tamamlamak üzere.

KANALİZASYON VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI DA TAMAMLANIYOR

Öte yandan Demirel’in binaların yanı sıra gerekli su ve kanalizasyon altyapısını da tamamladığı öğrenildi. Çalışmaların hızlandırılması talimatını veren Demirel, kampus içine yapacağı yatırımları da büyüttü.

YATIRIMI 100 MİLYON TL’YE ÇIKARDI

Diğer taraftan Demirel’in, İslamköy Şevket Demirel Kampüsüne 7 fakülte binası yapmakla kalmayacağı, kampüs içinde öğrencilerin ve akademisyenlerin sosyal, kültürel aktiviteleri için tesisler yapacağı öğrenildi. Kampüse spor salonu, açık spor tesisleri ile kültürel aktivitelerin yapılacağı tesislerin kurulacağı bildirildi.

Bu haber 1216 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...